Suosittu Virittäjät- sarja palaa Elisa Viihteeseen – Uutena osiona Mika Salon ajokoulu

Virittäjien uusin jakso ilmestyi tiistaina Elisa Viihteen Aitio- palveluun. Mika Salon ideoima ja Tomi Tuomisen juontama sarja on niittänyt menestystä, josta kertoo se, että sarjaa on tehty jo peräti seitsemän kauden verran.

– Luulen, että kun sellaista ei ole toista. Siinä ei matkita mitään. Se on Mikan päästä keksitty idea ja on täysin Mikan oma formaatti, Tuominen mietti syitä sarjan suosioon.

– Kuitenkin autojen harrastaminen ja rakentaminen on Suomessa aika iso juttu. Huomaan sen vaikka siitä, kun olen ollut kisoissa itse, sanotaan nyt esimerkiksi Jyväskylässä, niin kun siirtymällä ollaan rengaspaineita katsottu ja odoteltu pätkälle lähtöä, niin harva se kerta, joku tulee puhumaan Virittäjistä. Siis todella usein. Muutenkin siitä tullaan puhumaan tosi usein.

Tuominen uskoo, että nimenomaan suomalainen autokulttuuri ja – harrastaminen on luonut ohjelmalle sellaisen pohjan, joka kantaa sitä eteenpäin. Nyt seitsemännellä kaudella nähdään hieman uudistuneempi Virittäjät, sillä mukaan on tullut uusia osioita.

– Meillä on Mikan ajokoulu, johon tulevat julkkisvieraat. He saavat Mikalta koutsausta ja taistelevat ehkä enemmän itseään kuin Mikaa vastaan. Kaikki ajavat samalla tehokkaalla Mercedeksellä. Sitten on uutta sellainen mekaanikkoporukka, joka rakentaa myöskin Mersua. Viimeisessä jaksossa he tulevat sillä Mersulla ja haastavat Mikan, Tuominen paljasti.

Vaikka ohjelma on uudistunut ja sitä ollaan tälle kaudelle kuvattu useammassa eri paikassa, niin silti jotain vanhaakin on säilytetty. Edelleenkin autojen virittäjät tulevat haastamaan entistä Formula 1- kuljettajaa radalla, joka on ollut Virittäjien suola.

– Jengiä kiinnostaa katsoa, että millaisia pirssejä sinne tuodaan ja varsinkin se, että voitetaanko Mika. Sitähän mäkin aina löylytän noissa. Aina yleensä lyön heti puukkoa selkään, kun paikka on. Se kun tekee jonkun virheen tai mokaa, niin en jätä tilaisuutta käyttämättä, Tuominen naureskeli.

Tällä kaudella mukana on siis myös Mikan ajokoulu, jossa julkkisvieraat käyvät kokeilemassa ajamista Mikan opeilla. Jos aiemmilla kausilla vieraina on ollut enemmän tavallisia suomalaisia autoharrastajia, niin nyt kuvauksiin saapui ihmisiä, jotka ovat tottuneet työskentelemään kameran edessä.

– Ne tyypit, jotka olivat siinä, Nicke (Lignell) ja Ilari Johansson, ja muita näyttelijöitä, joita oli mukana ovat tottuneet esiintymään kameroiden edessä. Arman Alizad esimerkiksi, niin se vuoropuhelu oli vähän erilaista, kun kaikki oli poissa kotikentältään, mutta kuitenkin kotikentällään kameroiden edessä, Tuominen mietti.

– Silti väitän, että ei se niillekään sellainen normaali duunipäivä ollut, että mennään kameroiden eteen. Kyllä se jännitys paistoi niistäkin. Tosi makeata oli päästä tekemään noiden esiintymisammattilaisten kanssa töitä.

Virittäjien ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa Elisa Viihteen Aitio- palvelusta. Jakson julkkisvieraana on Arman Alizad. Seuraava jakso ilmestyy sinne jo juhannusaattona, jolloin katsojat voivat ihastella JVG:n otteita auton ratissa.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi