Star Wars: The Last Jedi nostaa elokuvasarjan jälleen uusiin sfääreihin

Sanotaan se suoraan: Star Wars: The Last Jedi on sarjan paras elokuva sitten Jedin paluun.

Star Wars: The Last Jedi alkaa siitä, mihin Star Wars: The Force Awakens jäi. Daisy Ridleyn esittämä Rey on löytänyt Luke Skywalkerin (Mark Hamill) Ahch-To-nimiseltä planeetalta ja pyytää tältä apua taistelussa Imperiumin raunioista kohonnutta Ensimmäistä ritarikuntaa vastaan. Vastarinta on pahasti alakynnessä ja Luke luonnollisesti ainut toivo. Hän on kuitenkin päättänyt jättää Jedi-elämän taakseen ja viettää elämänsä ehtoovuodet rauhassa Irlantia muistuttavalla vehreällä saarella. Jo alussa siis luodaan konflikti sankarien välille.

Uusin Star Wars pitääkin mielenkiintoa yllä parhammillaan yllättävillä juonenkäänteillä ja ensiluokkaisilla konflilkteilla. Fanien keskuudessa on myös arvuuteltu henkilöhahmojen sukulaisuussuhteita, joille edellisessä osassa luotiin pohja. Enempää paljastamatta The Last Jedi antaa vastauksen moniin avoimina roikkuviin kysymyksiin.

Filmissä kohdataan niin vanhoja tuttuja kuin uusia naamoja. Mitä oudoimmat ja erikoisimmat oliot tuovat mukanaan huumoria. Hauskuuttamisessa The Last Jedi ampuukin korkeammalle kuin yksikään edeltäjänsä. Taistelut ovat taattua Star Wars -meininkiä ja maisemat varsinkin Ahch-Tolla henkeäsalpaavia. Mieleenpainuva on myös Ensimmäisen ritarikunnan ylimmän käskijän Snorkin (Andy Serkis) valtaistuinsali. Taistelukohtaukset kruunaa fysiikan laki: valo kulkee nopeammin kuin ääni. Filmillä on pituutta kaksi ja puoli tuntia. Jonkin verran olisi voinut karsia.

Ohjaajana toimivalla Rian Johnsonilla on kokemusta toimintaelokuvista. Vuonna 2012 hän ohjasi Bruce Willisin tähdittämän Looperin. Ansioluettelosta löytyy myös Breaking bad -sarjan jaksoja ja Star Wars: The Last Jedi on mieheltä tasokasta jatkoa. Erityismaininta pitää antaa Luke Skywalkerin paluulle elokuvasarjaan. Jedin paluussa nähdystä toiminnan kundista on tullut jo parhaat päivänsä nähnyt erakko. Hamill loistaa ikonisessa roolissaan. Viihdyttävimmälle Star wars -elokuvalle sitten vuoden 1983 ei voi lätkäistä kuin täydet viisi pistettä. Star Wars: The Last Jedi laskeutuu elokuvateattereihin keskiviikkona 13.12.2017.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: © 2017 Lucasfilm Ltd

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi