Rauman kulttuurin superelokuu tulee taas

Raumalla tämäkin kesä päättyy leffan merkeissä, kun Bluukkarit valtaa kaupungin jo 26. kerran. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman kesässä vietetään jälleen kulttuurin superelokuuta, kun kaupungissa järjestetään saman kuukauden aikana Rauma Blues, Rauma Festivo sekä Blue Sea Film Festival.

Rauma Blues on julkistanut ohjelmastaan jo pari nimeä. Toinen heistä on Guitar Slim Jr., joka on yksi New Orleansin kovimmista kitaristeista. Guitar Slimia kutsutaan myös bluesin pahaksi pojaksi. Hänellä on ollut myös Grammy-ehdokkuuksia.

Se toinen on sitten Texasista ponnistava nouseva tähti Annika Chambers. Tämä nuoremman sukupolven edustaja on ollut Blues Music Awards -ehdokkaana.

Molemmat saapuvat ensimmäistä kertaa Suomeen. Näiden kahden lisäksi pääkonsertissa on vielä kolme muuta esiintyjää, ja tuossa joukossa on illan huikea pääesiintyjä.

Festivo rikkoo rajoja

Kamarimusiikkifestivaali Festivo rikkoo tänä rajoja, sillä mukana ovat myös kevyempää musiikkia esittävät Ninni Poijärvi sekä Paleface.

Bluukkarien kohdemaa on tällä kertaa Puola 

Elokuun viimeisenä viikonloppuna on sitten vuorossa jo 25. Blue Sea Film Festival. Festivaalin kohdemaa on tällä kertaa Puola. Viikonlopun aikana nähdään puolalaisen nykyelokuvan valiot. Festivaaliohjemiston on valinnut puolalaisen elokuvan asiantuntija, elokuvaohjaaja Kira Jääskeläinen yhteistyössä Puolan suurlähetystön kanssa. Puola-ohjemisto ja Ikkuna Eurooppaan -sarja julkaistaan toukokuun lopussa.

Viikonlopun aikana nähdään myös tuttuun tyyliin kotimaisia ja eurooppalaisia uutuuksia. Kotimaisten elokuvien tekijöitä saapuu festivaalivieraiksi.

Dokumenttejakin on mukana ja jo varmoja ovat Virpi Suutarin Yrittäjä, Tapio Kalliomäen Tie Tampereelle 1918 sekä Rax Rinnekankaan Maailman viimeinen kirjakauppa.

Viikonloppuun mahtuu myös keskustilaisuuksia sekä luonnollisesti Itämeren maiden elokuvantekijöille suunnattu Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailu.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

 

 

 

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi