Puotila palaa televisioon Supon päällikkönä “Kehitys on mennyt valtavasti eteenpäin”

Jukka Puotila tunnetaan muun muassa televisiorooleistaan Pertti Mäkimaana Kotikatu- sarjasta ja Ruusun aika- sarjan Esko Ruususena. Montaakaan ihmistä tuskin on, jotka eivät Puotilaa tunnistaisi, kun kadulla vastaan kävelisi. Silti edellisestä televisioesiintymisestä on ehtinyt vierähtämään jo kuusi vuotta, kun Kotikatu- sarja lyötiin säppiin.

Pitkän uran Kotikadun Pertti Mäkimaana tehnyt ja samaan aikaan mies näytteli Suomen Kansallisteatterissa. Aamulla harjoitukset, sieltä kuvauksiin ja illaksi vielä teatteriin. Sellaista rytmiä oli Puotilan elämä monen monta vuotta.

– Maailma on muuttunut sillä tavalla, että ennen vanhaan oli mahdollista tehdä sekä teatteria että televisiota ja elokuvaa, Puotila kertoi.

Puotila tekee paluun televisioon nyt kuuden vuoden mittaisen tauon jälkeen. Hänet tullaan näkemään MTV:n ja C Moren uudessa televisiosarjassa Ratamo.

– Tänä päivänä se on jo valinta ja nyt kun jäin pois siitä teatterin päivittäisestä rytmistä, niin tällainenkin asia mahdollistui, Puotila iloitsi.

Samuli Vauramo, Saara Kotkaniemi ja Jukka Puotila tähdittävät C Moren uutuussarjaa.

Mies on silminnähden innoissaan siitä, että sai tehdä jälleen paluun televisionäyttelijäksi. Kuusi vuotta on pitkä aika, jonka hän on viettänyt pelkästään teatterin parissa. Sinä aikana on ehtinyt myös television tekeminen muuttua.

– Viimeksi kuusi vuotta sitten tehtiin Kotikatua, niin sinä aikana mun mielestä kehitys on mennyt ihan hirveästi eteenpäin. Tuottajien suhtautuminen asiaan ja kaikki on ihan toisenlaista, Puotila totesi.

– Perusasia tietenkin pysyy aina, onko näyttelijä uskottava siinä roolissa, mitä tekee. Mä toivon, että olisin uskottava Jussi Ketonen, joka on Supon päällikkö.

Ratamo on Timo Varpion käsikirjoittama ja Veikko Aaltosen ohjaama jännityssarja, joka kertoo Suomen tiedustelupalvelusta Suposta. Puotilan näkemyksen mukaan vielä kymmenen vuotta sitten tämän tyyppistä televisiosarjaa ei oltaisi Suomessa tehty.

– Pelkästään se, että tässä käsitellään naapurimaatakin aika rohkeasti tai naapurimaan yksilöitä. Suomessahan on aina suhtauduttu vähän diskreetisti itäiseen naapuriin, Puotila mietti.

Ratamo- televisiosarjassa Puotilan lisäksi tullaan näkemään muun muassa Samuli Vauramo, joka esittää nimiroolia Arto Ratamoa sekä Saara Kotkaniemi. Sarja on nähtävissä C Moren suoratoistopalvelusta syksyllä.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi