Outi Mäenpää haluttiin mukaan Bulletsiin “Minna vaati että on tultava”

Elisa Viihteeseen on tulossa uusi kansainvälinen rikossarja Bullets. Sarjaa kuvaukset Suomessa vetelevät viimeisiään. Helsingissä kuvataan sarjan yhdellä keskeisimmällä kuvauspaikalla. Tohinan keskeltä huomaa muutaman tutunnäköisen kasvon, jotka ovat isossa roolissa tulevassa sarjassa.

Yksi heistä on pitkän linjan naisnäyttelijä Outi Mäenpää, joka on maskeerattu rooliaan varten. Hänelle on laitettu pitkät hiukset ja naisella on tumma asu yllänsä. Mäenpää näyttelee sarjassa poliisipomo Tuomea. Tuomi ei ole tavallinen naispoliisipäällikkö, vaan sen taustalta löytyy asioita, jotka selviävät sitten sarjassa. Roolihahmo ei ole muutenkaan sieltä tavallisimmasta päästä.

– Tämä on ollut mielenkiintoinen, kun tämä hahmo on kirjoitettu ensin miehelle, Mäenpää paljasti.

TV-sarjan ovat luoneet Minna Virtanen, joka oli mukana tekemässä jo Kylmäverisesti sinun- televisiosarjaa, jossa myös Outi Mäenpää oli mukana ja Antti Pesonen, jonka käsialaa on muun muassa Ylellä pyörinyt Sorjonen.

– Minna kysyi mua sitten tähän ja sanoi, että tulet, sun täytyy tulla tähän. Tietysti olin kauhean onnellinen siitä, kun sanottiin, että täytyy tulla, Mäenpää iloitsi.

Mäenpää oli mukana aika tavalla jo käsikirjoitusvaiheessa ja on ollut osallisena roolihahmonsa luomiseen hyvin varhaisesta vaiheesta alkaen.

– Alettiin pohtimaan sitä, että mitä se tuo tähän, kun naishahmo on voimakas ja johtaja. Millainen pomo se on ja jos ei kuitenkaan feminiinistä voimaa käytä kauheasti, niin mitä se sitten tarkoittaa? On ollut ihana pallotella käsikirjoittajien ja ohjaajan kanssa tätä, Mäenpää fiilisteli.

– Tämä on ollut mielenkiintoinen projekti. Päivät ovat olleet aika täysiä, mutta kun ryhmä on hyvä ja ilmapiiri on hyvä, niin silloin sitä jaksaa.

Bulletsin käsikirjoituksesta ovat Pesosen lisäksi vastanneet Matti Laine ja Kirsi Vikman. Ohjaajana ovat toimineet Pete Riski ja Antti J Jokinen. Vertigo tuottaa sarjan yhdessä saksalaisen Nadcon ja belgialaisen Lumiéren kanssa. Pääosissa Bulletsissa ovat Krista Kosonen ja Siebel Kekilli sekä Tommi Korpela.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi