Napapiirin sankarit 3- elokuvan ensi-illassa odottavan pelokkaat tunnelmat

Kauan odotettu elokuva Napapiirin sankarit 3 sai Helsingin kutsuvierasensi-illan Tennispalatsissa maanantaina. Paikalle oli saapunut niin elokuvan tekijöitä kuin muitakin tunnettuja näyttelijöitä ja alan toimijoita. Odotus, kuten yleensä ennen ensi-iltaa, oli käsinkosketeltava.

– Odotukset ovat korkealla. Toivon, että joku on tehnyt ihmeitä mun roolihenkilölle leikkauspöydässä, Pikku-Mikkoa elokuvassa näyttelevä Kari Ketonen heitti tullessaan Scape-saliin.

Kuten Ketonen, myös Timo Lavikainen saapui jo kolmanteen Napapiirin sankarit- elokuvan ensi-iltaan. Lavikainen on näytellyt Räihäsen roolia jokaisessa osassa. Vaatimattomana miehenä tunnettu Joensuusta lähtöisin oleva Lavikainen odotteli elokuvan alkua pelonsekaisin tuntein.

– Eniten tässä jännittää näyttää perheelle tämä oma tuotos. Se on se tärkein, ei oikeastaan muiden reaktiot, Lavikainen mietti.

Muiden reaktioista puolestaan välittää Kämäräisen roolissa lesoileva Santtu Karvonen, joka kävi katsomassa elokuvan jo lehdistönäytöksessä. Hänen epäonnekseen kyseisessä näytöksessä ei ollut paljoa väkeä, joten nyt mies odottaakin, miten täysi Scape-Sali ottaa elokuvan vastaan.

– Hirveät toiveet on siitä, että ihmiset nauttisivat. Sali kun tulee melkein täyteen ainakin, niin on kiva kuulla ihmisten reaktioita ja mukava kuulla niiden mielipiteitä, että mitä mieltä ovat elokuvasta, Karvonen pähkäili.

Huoli on lähinnä siinä, että kuinka kolmas osa uppoaa yleisöön eikä siitä tulisi pannukakkua. Hyvin suurin odotuksin elokuvaa ainakin ovat katsojat menossa katsomaan. Yksi heistä oli kesällä UIT:n lavalla Sata lasissa- revyyssä näytellyt Sari Siikander.

– Ennen kaikkea odotan Tiina Lymin ohjausta. Kun tehdään kolmas osa ja ohjaaja vaihtuu, ja tiedän Tiinan pään hyvin tarkkaan, koska hän on mun kurssikaveri ja ystävä, niin odotan ennen kaikkea Tiinan ohjausta. Luotan, että vakionäyttelijät hoitavat tonttinsa aivan mahtavasti, Siikander kertoi.

Tiina Lymi ohjasi nyt ensimmäistä kertaa Napapiirin sankarit- saagaa. Edelliset elokuvan ohjaajat ovat olleet Dome Karukoski ja Teppo Airaksinen. Elokuvan yksi suurimmista tähdistä on Jannea näyttelevä Jussi Vatanen, jolla on tällä kertaa myös Executive producerin rooli.

– Odotan ensinnäkin, että tulee kiva ilta ja odotan, että mitä mieltä jengi on tästä elokuvasta. Onhan tämä tietysti jännittävää, eihän sitä voi kieltää, Vatanen tunnusti.

Vatasen mukaan elokuva on saanut paljon kehuja, hänen ihmeekseen myös toimittajilta, joka saa miehen epäilemään, että floppaako elokuva. No sellaista vaaraa tuskin on, sillä elokuva vaikuttaa kyllä katsottavalta.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Viihteen Olohuone

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi