Napapiirin sankarit 3 -kuvaukset: Santtu Karvonen ihaili Lapin maisemia – Kari Ketonen sai niellä suota

Syksyn yksi odotetuimmista elokuvista on Napapiirin sankareiden jatko-osa numero kolme. Elokuva tulee ensi-iltaan keskiviikkona 23. elokuuta. Tapasimme elokuvassa näyttelevät Santtu Karvosen sekä Kari Ketosen Helsingin Tennispalatsissa. Odotukset elokuvasta ovat jälleen kerran suuret, kun näyttelijäkaksikolta siitä kysytään.

– Toiveikkaana, täynnä uskoa siitä, että tästä meidän urat lähtevät rakettimaiseen nousuun, Ketonen vitsaili.

– Ja koskaan niin ei käy, Ketonen ja Karvonen toteavat yhteen ääneen.

Molemmat näyttelijät ovat olleet mukana jo elokuvan aiemmissa osissa, Ketonen alusta lähtien ja Karvonen tuli mukaan toisesta osasta lähtien. Keskiviikkona ensi-iltaan tulevassa Napapiirin sankarit 3- elokuvassa eroa edellisiin ovat ne maisemat, joissa elokuvaa on kuvattu.

– Erikoista oli se, että olimme siellä Lapissa ja pääsi näkemään sitä maisemaa. Se nyt on kivaa ja erikoista, koska siellä ei ole tullut hirveän usein käytyä, Karvonen fiilisteli.

– Varsinkin nyt kesällä, vaikka säät nyt olivatkin välillä vaihtelevat, niin pääsi olemaan erilaisessa ympäristössä ja onhan ne aika komeita ne maisemat siellä.

Lapin maisemissa pääsivät olemaan Karvonen sekä Jussi Vatanen ja Timo Lavikainen. Kari Ketosen esittämälle Pikku-Mikolle ei käynyt yhtä hyvin, vaan hän joutui kuvattavaksi vähän erilaisemmissa maisemissa.

– Niin me oltiin siellä suolla, Ketonen tokaisi.

– Sukat oli märät neljä päivää. Meillä oli vetistä, hyvin vetistä touhua, mutta siitäkin selvittiin.

Sen enempää paljastamatta elokuvasta, niin yhdestä kohtauksesta voidaan puhua. Ketoselle haasteellinen kohtaus oli se, kun hänen hahmonsa upotettiin suohon.

– Se oli sitten oma projektinsa, kun mua sinne survottiin. Ei siinä mitään, se kuuluu asiaan, Ketonen miettii.

Santtu Karvonen esittää elokuvassa Kämäräistä, jonka tyylinä on ollut tulla lesoamaan Jannelle (Jussi Vatanen) ja Räihäselle (Timo Lavikainen). Hahmon elämänkaari molemmissa elokuvissa, missä se on ollut mukana, on ollut hyvin samankaltainen.

– Hyvin vähän on muuttunut. On se niin tavallisen toope ukkeli. Jos siitä jotain voi sanoa, niin tuossa kolmosessa se rupeaa rakoilemaan. Kakkosessa se yritti lesotella vielä ihan loppuun asti ja olla niin, että sitä ei paljoa asiat hetkauta, niin tuossa sääolosuhteet pistää ihmiset niin ääritiloihin ja Kämäräisestäkin oma itsensä paljastuu esiin, tuoden niitä omia epävarmuuksiaan esille, Karvonen analysoi.

Ketosen Pikku-Mikko oli edelleenkin silmittömän rakastunut Inariin ja se johti jälleen kerran tilanteesta toiseen, kuten kahdessa aikaisemmassakin elokuvassa.

– Se kehitys, mikä siinä henkilössä tapahtuu, näyttää olevan kosmeettista. Sehän tulee jokaiseen elokuvaan sisään ilmoittaen, että mä olen ihan yli kaikesta ja menee kymmenen minuuttia, niin alkaa täysi sekoilu, Ketonen naurahtaa.

Pikku-Mikko ja Kämäräinen seikkailevat valkokankaalla keskiviikosta 23. elokuuta lähtien yhdessä Inarin, Jannen ja Räihäsen kanssa. Mukana on myös paljon muita henkilöhahmoja ja upeita näyttelijöitä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tommi Matinlassi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi