Linnanmäen uutuuslaite löytyi Göteborgista

Aurinko paistaa ulkona ja lämpöasteet alkavat olla 20 asteen tuntumassa. Kesän tuoksu on havaittavissa jo. Kesään kuuluu myös paljon huvittelua ja mikä olisikaan paras paikka huvitteluun kuin vappuna avattu Linnanmäki.

Lasten Päivän Säätiön 50-luvulla perustama Linnanmäki on monelle ollut vuoden yksi kohokohdista ja sen aukeamista odotellaan kuin kuuta nousevaa. Tänä vuonna Linnanmäelle on tullut myös uusi laite nimeltään Swingi.

– Swingi on aivan ainutlaatuinen laite ja vastaavaa meillä ei Linnanmäellä ole ollutkaan. Se on tällainen heiluriliikettä tekevä, joka swingauttaa 40 asiakasta kerrallaan todella korkealle ja kovalla vauhdilla, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

Swingi on ollut Linnanmäelle suuri satsaus. Ostopäätös on tehty jo useampi vuosi sitten ja hintaakin laitteelle on tullut kuusi miljoonaa euroa, mutta sen päälle tulevat vielä teemoitukset ja musiikin säveltämiset. Uuden laitteen hankintaprosessi ei koskaan ole helppo ja se sisältää monia eri vaiheita.

– Ennen ostopäästöstä me kierrämme eri puistoissa ja kartoitamme vaihtoehtoisia huvilaitteita. Mietitään, mikä sopisi meille ja mitä meiltä puuttuu, Adlivankin valaisee.

Kuten monta muutakin kertaa, myös tällä kerralla kiertely eri huvipuistoissa tuotti tulosta ja lopulta löytyi laite, jollaista Linnanmäellä ei ole ollut. Laitetta ei oikeastaan kovin kaukaa tarvinnut edes etsiä, sillä se löytyi aivan naapurista.

– Me kävimme Göteborgissa Lisebergin huvipuistossa ja heillä on vastaava laite. Se on yksi heidän suosituimmista. Todettiin, että vastaavaahan meillä ei ole ja kävimme sitä moneen kertaan testaamassa. Se sitten valikoitui aivan ylivoimaiseksi valinnaksi, Adlivankin paljastaa.

Swingin saapuminen Linnanmäelle on ollut pitkä prosessi, jota on helpottanut se, että laitteen toimittaja on ollut huvipuistolle jo entuudestaan tuttu.

– Prosessia helpotti se, että olemme tehneet sitä yhdessä meidän luotettavan hovihankkijan Intaminin kanssa, jonka kanssa teimme myös ratalaite Taigan ja kolme muuta laitetta.

Linnanmäen portit ovat auki ja huvittelukausi on alkanut vaikeuksista huolimatta. Kevät on ollut hyvin talvinen, kunnes nyt vihdoin aurinko on alkanut paistaa. Linnanmäkikin joutui siirtämään avajaisiaan, kunnes portit sitten vappuna aukesi, muutaman päivän aiottua avauspäivää myöhemmin.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Juhamatti Nieminen, Joni Hildén

Videokuvaus: Juhamatti Nieminen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi