Legendaarinen brittikomedia puri yleisöön – Emmet varasti show’n

Tuusulan Rantatien varrella sijaitsee kesäteatteri, jota Krapiksi kutsutaan. Idyllisissä maisemissa Keski-Uudenmaan Teatteri on esittänyt tänä kesänä brittikomediaa Pokka pitää. Kaikki muistavat varmasti televisiossa puolen tunnin jaksoissa pyörineen sarjan, jossa Hyacinth Bucket ilahduttaa tai vihastuttaa, kummin vain haluaa sanoa, kanssaeläjiään samalla häpeillen rahvaanomaisempia sukulaisiaan.

Nyt tämä hienostorouva on siis vallannut Krapin kesäteatterin, jossa hän pääsee näyttämään jälleen parhaita tai pahimpia puoliaan, miten vain asian haluaa ilmaista. Brittisarjassa Patricia Routledgen esittämän Hyacinth Bucketin roolin hervottoman hauskasti ja yhdennäköisesti kantaa näyttelijä Anna-Leena Sipilä. Sipilä muotoutui Hyacinthiksi niin todentuntuisesti, että välillä sitä jopa luuli Patricia Routledgen oppineen suomea.

Teatteri sijaitsee Krapin idyllisissä maisemissa

Televisiosarjasta tunnistetavissa oli myös monet muutkin hahmot, kuten Hyacinthin sisko Daisy (Sanna Saarijärvi) ja hänen miehensä Onslow (Seppo Halttunen). Toki televisiosarjassa Onslow oli ehkä hivenen pyöreämpi kuin Seppo Halttunen, mutta muuten hän tavoiltaan ja kaikilta oli kuin Onslow. Daisy taas oli kuin Daisy. Niin ulkoisesti kuin ilmeineen ja muineen. Hyacinthin toinen sisko Rose oli mukana myös. Kirsi Ylijoen näyttelemä Rose oli samanlainen miestennielijä kuin alkuperäisessä televisiosarjassa. Rosen ääni muistutti kyllä erehdyttävästi Muumipeikko- piirrettyjen Pikku Myytä.

Hyacinth Bucketin lisäksi yleisön villiinnytti Emmet, jonka voisi jopa sanoa varastaneensa show’n itselleen. Emmettiä näyttelevä Johannes Korpijaakko ei suurelle yleisölle välttämättä ole vielä kovin tuttu nimi, mutta Vaeltajat- musiikkiyhtyeessäkin rumpuja soittava näyttelijä osoitti lavalla sellaisia koomikon lahjoja, että oksat pois. Hänen näyttelemisensä ei ollut pelkästään sanallista, vaan pisti totaalisesti koko kroppansa likoon ja eli Emmettinä joka solullaan. Miia Nuutilan näyttelemä Emmetin sisko Liz jäi ehkä hieman statistiksi Korpijaakon rinnalla. Sitä tosin paikkasi sitten taas Rouva Debdenin rooli.

Ehdottomasti maininnan arvoinen on myös Kalle Tahkolahti, joka esitti ujoa Millya. Myös hän piirsi osaamisensa katsojien verkkokalvoille ja osoitti, että vaikka ei televisiosta tuttu olekaan tai näytellyt isossa teatterissa, niin taitoa löytyy hauskuuttaa yleisöä. Tahkolahti näytteli Millyn lisäksi isukkia.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että legendaarinen brittikomedia iski yleisöönsä ja täyteen ahdetussa Krapin kesäteatterissa naurunpyrskähdyksiä saatiin kuulla useita kertoja teatteriesityksen aikana. Näytelmä on ollut Tuusulan kesässä hyvin suosittu ja voisi sanoakin, että sääliä on se, kun teatterin kapasiteetti on sen verran pieni. Tämä näytelmä olisi voinut kerätä kaksin- tai kolminkertaisen määrän yleisöä. Edessä on vielä muutama loppuunmyyty esitys tänä kesänä.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi