Laine lukkiutuu syksyksi kirjoituskammioon

Miami- elokuvan kutsuvierasensi-iltaan saapunut kirjailija ja näyttelijä Matti Laine keskittyy syksyn aikana enemmän kirjoitustöihin, joita hänellä tuntuu riittävän. Keväällä juuri kolmannen Elias Vitikka- sarjan kirjan julkaissut Laine on keskittynyt viime aikoina enemmän kirjoittamaan, mutta vielä ei kuulemma ole aika Elias Vitikalle.

– Neljännen Elias Vitikka- kirjan olen luvannut vuoden päästä syksylle, että sitäkin tässä nyt viritellään koko ajan, Laine paljastaa.

Tällä hetkellä miehellä on menossa kirjoitusprojekti, josta hän ei kovin paljoa pysty vielä tässä vaiheessa kertomaan. Todennäköisesti nyt työn alla olevat tuotokset tullaan näkemään televisiossa jonain päivänä. Menestystä niittänyt TV-sarja Sorjonen on palaamassa ohjelmistoon ja sen kuvaukset alkavat syksyllä. Laine oli yksi sarjan käsikirjoittajista, mutta tällä erää mies ei ole mukana käsikirjoitustiimissä. Täysin ei mies ole Sorjosesta eroon päässyt.

– Ensi viikolla alkaa Sorjosen toisen kauden kuvaukset. Syksyllä on sellaiset parikymmentä kuvauspäivää siitä, Laine kertoi.

Käsikirjoitukset on luettu ja Laine tietää, mitä on edessä, kun sarjan kuvaukset käynnistyvät. Miehen mukaan luvassa on mielenkiintoisia asioita taas luvassa, kun Sorjosta aletaan kuvaamaan ja kuvaukset tulevat olemaan hyvin tyypilliset poliisisarjan kuvaukset.

– Kuten poliisisarjoissa yleensä, niin helvetisti on yökuvauksia. Sen tietää, että jää taas unet vähiin ensi syksyllä, mutta se on kivaa, Laine naurahtaa.

Sorjosen lisäksi Laineella ei näyttelemiseen liittyviä projekteja ole tulossa, vaan hän keskittyy enemmänkin edistämään omia kirjoitusprojektejaan, joista sitten tulevaisuudessa näkee, mitä on aikaiseksi saanut.

– Kirjoitusprojektien suhteen on edessä sellainen työvaihe nyt selkeästi. Syksy menee kirjoituskammioon lukkiutuneena aika pitkälti, Laine valaisee syksyään.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi