Miamin ensi-illassa odottava tunnelma

Tänä syksynä ensi-iltaan tulee jälleen runsaasti kotimaisia elokuvia. Tiistaina Helsingin Tennispalatsissa vietettiin syksyn ensimmäisen ensi-iltaelokuvan, Miamin kutsuvierasensi-ilta. Miami on Zaida Bergrothin ohjaama ja Sonja Kuittisen sekä Krista Kososen tähdittämä elokuva kahdesta toisensa pitkän tauon jälkeen kohtaavasta sisaruksesta.

Kuten kutsuvierasensi-iltoihin yleensä, niin myös Miamin vastaavaan saapui runsaasti suomalaisen elokuvamaailman tunnettuja hahmoja. Paikalla oli muun muassa näyttelijä Laura Malmivaara, ohjaaja Olli Saarela sekä myöhemmin syksyllä ensi-iltaan tulevan Ikitien ohjaaja AJ Annila. Paikalle oli saapunut myös elokuvan näyttelijäkaartia. Itse oikeutetusti tietysti pääosan esittäjät Sonja Kuittinen ja Krista Kosonen, mutta lisäksi paikalla oli muun muassa ehkä yhden elokuvan parhaista roolisuorituksista tehnyt Matti Laine.

– Aika korkealla on odotukset, kieltämättä. Oli kiva keikka olla itse näyttelemässä jutussa, jossa oli lähtökohtaisesti todella hieno käsikirjoitus ja karismaattiset pääosan esittäjät sekä erittäin taitava ohjaaja, Laine kehui.

Laine ei vielä ollut ehtinyt näkemään elokuvaa ennen ensi-iltaa, joten siinäkin mielessä koko elokuva avautui miehelle aivan uudenlaisena kokemuksena eikä hänellä ollut tietoa siitä, kuinka suureksi hänen roolihahmonsa lopulta valmiissa versiossa tuli. Laineen lisäksi paikalla oli myös Janne Reinikainen, jolla oli elokuvassa myös pieni roolinsa.

– Todella innokkaasti odotan kyllä. Uskon, että tästä on tullut todella kiinnostava elokuva. En ole nähnyt valmiina, joten siinäkin mielessä odotan kovasti tätä, Reinikainen huikkasi ennen kuin livahti sisään elokuvasaliin.

Elokuvassa pienessä roolissa on myös Pirkko Hämäläinen, joka oli myös saapunut seuraamaan elokuvaa. Ennen kuin hän meni sisälle elokuvasaliin, ehti Hämäläinen poseeraamaan Janne Reinikaisen kanssa yhteiskuvissa. Kuten monella muullakin, oli myös Hämäläisellä odotukset elokuvasta suhteellisen korkealla.

– Oikein suurin odotuksin. Mä jo silloin, kun luin tämän käsikirjoituksen, niin se oli hyvin kiinnostava. En ole vielä nähnyt tästä yhtään mitään, mutta kaikki naisethan ovat tässä upeita, Hämäläinen luonnehti.

Miami- elokuva saa yleisöensi-iltansa perjantaina 4. elokuuta.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi