Kiusaaminen haittasi Tuure Boeliuksen koulunkäyntiä

Sunnuntaisessa Tanssii Tähtien Kanssa- lähetyksessä aiheina oli omat tarinat. Ohjelman kuopuksella Tuure Boeliuksella tarina oli vaikea, varsinkin hänelle itselleen. Hänen tarinansa kertoi koulukiusaamisesta, jonka uhriksi Poriksi lähtöisin oleva nuorukainen joutui.

– Se on mulle edelleen tosi arka paikka ja sen huomasi kyllä tässä tanssiessa, ja harjoitellessa. Koko ajan yritti palata sinne hetkeen, mutta en mä haluakaan. Se tuntui tosi henkilökohtaiselta. Ihan omaa elämää tuossa tanssittiin, Boelius kertoi.

Kiusaaminen on asia, joka saa kiusatulle aina pahan mielen aikaan ja sillä voi myös olla hyvin kauaskantoisiakin seurauksia. Boeliuksellekin kiusaaminen on ollut hyvin kova paikka ja siitä puhuminen nostaa tunteita pintaan edelleenkin. Hän ei ole jäänyt yksin asioita pohtimaan.

– Terapiassa käynyt. Käyn muutenkin puhumassa ihan oman elämän asioista. Koen sen olevan tärkeätä, kun haluan pitää oman pään kasassa, Boelius paljasti.

Terapian lisäksi nuori mies on saanut apua ja hyväksyntää omalta perheeltään ja siskoltaan. Lisäksi koulun ulkopuolella olleet ystävät ovat tukeneet Tuurea. Kouluajat ovat olleet miehelle yhtä kidutusta ja selviäminen siitä oli työn ja tuskan takana.

– En mä oikein meinannut selvitä silloin ala-asteen aikoina ainakaan. Jossain vaiheessa sitten päätin, että mullehan ei kukaan niin sanotusti tee näin, Boelius muisteli.

– Sitten yläasteella kasvoi sellainen kuori, että kun joku tuli uhittelemaan, niin saatoin puolustaa itseäni niin napakasti, että se ei enää ensi kerralla uskaltanutkaan tulla. Jossain vaiheessa mulle vaan riitti. Se vaan vaati multa tosi paljon voimaa ja rohkeutta. Aika pitkään saattoi mennä sellaisella alistumismeiningillä.

Kiusaaminen on nyt Boeliuksen kohdalla taaksejäänyttä elämää ja nuori mies on selvinnyt siitä kaikesta niin hyvin kuin tuollaisesta voi selvitä. Arvet jää ainiaaksi, mutta hän on oma aurinkoinen ja sympaattinen itsensä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi