Happytime murders mässäilee film noir-kliseillä

Muppet-elokuvien tekijä tuo valkonkaille perinteisen salapoliisitarinan. Härskiä huumoria ja kiroilua pursuava The Happytime Murders hauskuuttaa nukkehahmoilla, mutta on täynnä sataan otteeseen nähtyjä film-noir-elokuvien kliseitä.

The Happytime Murders -ohjaajalla Brian Hensonilla on nukketeatteri hallussa. Muppet-elokuvien takana seisova ohjaaja palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen nukkejen pariin elokuvalla The Happytime Murders. Toisin kuin Muppetit on miehen uusi rikoselokuva suunnattu ainoastaan aikuisille. Käsikirjoituksesta vastaavat lähinnä lyhytelokuvia kirjoittaneet Todd Berger ja Dee Austin Robertson.

Filmin keskiössä toimiva entinen poliisi ja nykyinen yksityisetsivä Phil Phillips (äänenä Muppeteista tuttu Bill Baretta) saa tutkittavakseen kimurantin jutun. Joku murhaa 80-luvulla näytetyn  “The Happytime gang” -nimisen lastenohjelman näyttelijöitä. Homma koskettaa nukke-etsivää myös henkilökohtaisella tasolla, sillä yksi tapetuista on hänen veljensä. Lopulta hänet lyödään yksiin poliisiajoilta tutun parin Connie Edwardsin (Melissa McCarthy) kanssa. Toisiaan inhoava kaksikko joutuu työntämään keskinäiset kaunat sivuun saadakseen murhaajan kiinni.

Genreuskollisesti Phillips toimii elokuvassa kertojana. Sanailu on nasevaa ja v-sanoja säästelemätön nukke saa hymyn huulille. Komedioissa aiemminkin nähty McCarthy on roolissaan hyvä ja kemia viskiä kittaavan nuken kanssa pelaa. Hyvää on myös se, ettei elokuva lähde turhille sivuraiteille vaan jaksaa pitää mielenkiintoa yllä alkuteksteistä loppuun asti. Juonikuvio puolestaan on valitettavasti turhankin tuttu ja loppuratkaisu ei tarjoile kovin suurta yllätysefektiä. Myös hahmokatras on perin tuttua kauraa. Kaksikon kränää sovittelevan poliisipäällikön (Leslie David Baker) lisäksi taustalta löytyy FBI-agentti Cambell (Joel McHale), joka ei voi sietää nukkepoliisia.

Allekirjoittaneen odotukset olivat korkealla, mutta valitettavasti The Happytime Murders ei onnistunut lunastamaan niitä. Filmi palvelee parhaiten niitä film noir-faneja, jotka perinteiseen etsivätarinaan haluavat roisia kielenkäyttöä, mustaa huumoria ja hassuja hahmoja. Mukavana lauantai-illan viihteenä elokuva saa kaksi tähteä viidestä. Nuket saapuvat valkokankaille 24.8.2018.

 

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: Richard Cartwright ja Hopper Stone

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi