Happy Death Day 2U avaa murhamiehelle uuden maailman mellastaa

Vuonna 2017 ilmestynyt ja Harold Ramisin elokuvasta Päiväni murmelina (1993) ideansa ammentanut kauhuelokuva Happy Death Day oli täyttä kuraa. Harvat jatko-osat onnistuvat pistämään edeltäjäänsä paremmaksi, mutta Happy Death Day 2U on toista maata.

Happy Death Day esitteli katsojille Tree Gelbmanin (Jessica Rothe), joka koulun kampuksella joutui pakenemaan vauvanaamarin taakse piiloutunutta murhaajaansa uudelleen ja uudelleen. Saman päivän eläminen toistuvasti sai hänet lopulta selvittämään murhaajansa henkilöllisyyden.

Elokuvan nähneenä voi kysyä itseltään: mitä jatko-osa voi enää tarjoilla juonikuvioon, kun kampus henkilöhahmoineen on jo nähty? Paljonkin, sillä Ryanin (Phi Vu) kehittelemä tiedeprojekti sekoittaa aikakierteen rinnakkaistodellisuuteen. Se myös kääntää murhamysteerin asetelmat päälaelleen.

Draamaa tarinaan saadaan, kun Tree huomaa rinnakkaistodellisuudessa mielitiettynsä Carterin (Israel Broussard) tapailevan kampuksen ilkiötä Daniellea (Rachel Matthews). Ihmissuhdesotkua ei viedä kuitenkaan kyllästymiseen asti ja se tasapainoittaa hyvin itse tarinaa. Yhtenä uusista kasvoista elokuvassa nähdään Suraj Sharma, jonka roolisuoritus elokuvassa Life Of Pi (2012) teki allekirjoittaneeseen vaikutuksen.

Käsikirjoituksen takana seisoo molemmat elokuvat ohjannut Christopher Landon ja hän saattaa fiksusti katsojat ajan tasalle pikakelaamalla läpi Happy Death Dayn tapahtumat. Ensimmäistä osaa ei siis välttämättä tarvitse nähdä nauttiakseen Happy Death Day 2U:sta. Landon jatkaa siitä mihin jäi. Kerrontatyyli on sama. Kuvauksessa puolestaan mukava lisä kamera-ajojen ohelle ovat hidastukset.

Happy Death Day 2U on parodia kauhuelokuvista ja saa edeltäjäänsä parempana kolme pistettä viidestä. Viihteen Olohuone kehottaa katsojia odottamaan lopputekstien päättymistä, sillä niiden jälkeen saadaan maistella vielä hieman esimakua mahdollisesta kolmannesta osasta.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: © Universal Pictures

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi