Risto Räppääjä Ja Pullistelija on kertomus kaiken kestävästä ystävyydestä

Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta? Ohjauksesta vastaa Markus Lehmusruusu

Elokuva on todella tervetullut tuulahdus raikasta ilmaa. Tarinaa on helppo seurata. Varsinkin Risto Räppääjän hahmon kehitys elokuvan sisällä on rakennettu todella hienosti. Käsikirjoituksessa tai ohjauksessa ei oikeastaan ole heikkoa kohtaa, vaan kaikki yksityiskohdat on toteutettu rautaisella ammattitaidolla.

Ristoa näyttelevä Silmu Ståhlberg sopii rooliinsa todella hienosti. Suorituksen arvoa nostaa entisestään se seikka, että Ståhlberg näyttelee Risto räppääjän roolin vasta ensimmäisen kerran. Kun hänen suoritustaan katsoo voisi hyvinkin luulla, että Ståhlberg olisi näytellyt Risto Räppääjän roolissa jo monta kertaa. Tästä nuoresta näyttelijästä tullaan kuulemaan vielä monta kertaa.

Tarinan parasta antia ovat kohtaukset, joissa lapset pohtivat kaverisuhteitaan ja muitakin elämän suuria kysymyksiä, Näihin kohtauksiin on saatu luotua aivan erityinen tunnelma, joka välittyy katsojalle todella voimakkaasti.

Kun puhutaan Risto Räppääjä elokuvista, musiikkia ei voi unohtaa. Elokuva muuttuu välillä iloiseksi musikaaliksi. Laulut kuljettavat tarinaa eteenpäin, eikä kerronta pysähdy laulujen ajaksi. Sain itseni monta kertaa kiinni jammailusta. En osannut laulujen sanoja, mutta se ei menoa haitannut. Voin todellakin sanoa, että tätä elokuvaa oli todella hauska katsoa.

Ainoa asia, joka tuotti minulle pettymyksen oli Rauha Räppääjän roolissa nähtävän Pamela Tolan suoritus. Hän veti roolinsa pahasti yli. Rauhan tapa puhua oli todella ärsyttävä ja olisin toivonut, että Tolan roolista olisi otettu muutama kierrosluku pois, niin hahmoa olisi ollut paljon mukavampi seurata.

Risto Räppääjä Ja Pullistelija sopii kaikille, jotka ovat valmiita hyppäämään iloiseen seikkailuun. Elokuva saapui ensi-iltaan 15.2.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Jouko Piipponen / Solar Films

Trailer Nordisk Film

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi