Games of Thrones -tähti Arto Halosen uuden elokuvan pääosassa – “Voiko tämä tarina olla totta?”

Elokuvateatteri Maksimissa seisoo mies, joka muistuttaa ulkoiselta olemukseltaan Games of Thronesin Euron Greyjoyta. Rennonoloinen kaveri, joka heittää ympärillä olevilleen hyväntuulista läppää. Kansainvälisestä tähteydestään huolimatta, hän vaikuttaa hyvin miellyttävältä persoonalta. Kansainvälisesti suositussa HBO:n sarjassa näyttelevä tanskalaisnäyttelijä Pilou Asbᴂk on Suomessa promoamassa Arto Halosen elokuvaa The Guardian Angel, jossa Asbᴂk näyttelee pääroolia.

– Viimeisten kahden vuoden aikana pääasiallinen katseeni on ollut kansainvälisissä elokuvissa ja TV-sarjoissa, Asbᴂk valaisi.

Games of Thronesin lisäksi Asbᴂk on nähty tai tullaan näkemään muutamassa amerikkalaisessa elokuvassa. Hän on jo ehtinyt lyhyen ajan aikana, jona on amerikkalaisia filmejä tehnyt, nähdä sen eron, mikä on Hollywood- elokuvan ja eurooppalaisen tuotannon välillä.

– Se ero ison Hollywood- elokuvan ja eurooppalaisen elokuvan välillä on raha, budjetti. Hollywoodissa voit saada sadasta kahteenkymmeneen miljoonaan dollariin, kun taas Euroopassa voit saada sadasta kahteenkymmeneenviiteen euroon, Asbᴂk vertaili.

The Guardian Angelissä budjetti ei siis ollut lähelläkään sitä, mitä Hollywood-tuotannoissa on, mutta se ei kovin paljon lopputuloksessa näkynyt. Budjetin ollessa pienempi eurooppalaisessa tuotannossa, niin päästäkseen kansainvälisille markkinoille, vaatii se jo kansainvälisempää tekijäporukkaakin.

– Se on se syy, minkä takia tämä elokuva on kroatialaisten, tanskalaisten ja suomalaisten yhteistuotanto. Tämä tulee olemaan juuri sitä, miten eurooppalaisia elokuvia tullaan tekemään seuraavien 20 vuoden aikana, Asbᴂk arveli.

Monissa saattaa herättää ihmetystä myös se, että minkä vuoksi tällaista tuotantoa tehdään, jossa on suomalainen ohjaaja, kroatialainen kuvausryhmä ja tanskalaiset näyttelijät. Elokuvan kielenäkin on englanti, vaikka puhutaan suomalaisesta elokuvasta.

– Tämä tehdään näin siksi, koska meidän täytyy myydä elokuva kansainvälisille markkinoille. Meidän sukupolvelle englanti ei ole niin vaikea enää. Meillä näkyy HBO, Netflix, Amazon ja katsomme niitä alkuperäiskielellä, paitsi saksalaiset ja venäläiset, heillä vielä dubataan, Asbᴂk naurahti.

The Guardian Angel -elokuvassa Pilou Asbᴂk näyttelee tanskalaista rikostutkija Anders Olsenia, joka selvitti vuoden 1951 hypnoosimurhat. Tarina oli monille vanhemmille tanskalaisille sekä myös kansainvälisestikin tunnettu, vaikka enää se ei monille sitä ole. Arto Halosen soittaessa Asbᴂkille roolista, niin hänellä oli yksi henkilö, johon turvautui.

– Tarina oli hyvin mielenkiintoinen ja muistan, kun soitin isälleni luettuani käsikirjoituksen. Olin hyvin kiinnostunut siitä, että onko tämä todella totta? Onko todellakin totta, että vuonna 1951 Kööpenhaminassa ryöstettiin pankki ja ryöstäjä ampui kaksi ihmistä? Tämä voisi tapahtua tänä päivänäkin, mutta toinen henkilö on syytettynä siitä, että on hypnotisoinut toisen ampumaan ja tämä tapahtui vuonna 51, Asbᴂk ihmetteli.

The Guardian Angel -elokuva saa ensi-iltansa torstaina 29. maaliskuuta. Asbᴂkin lisäksi rooleissa nähdään muun muassa Josh Lucas, Sara Soulié ja Cyron Melville sekä Napapiirin sankarit- trilogiasta tunnettu Pamela Tola. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Arto Halonen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén sekä The Guardian Angel

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi