Edelläkävijöiden ässä saa jälleen railon aukeamaan

Pacific Rim: Kapina on vuonna 2013 ilmestynyttä edeltäjäänsä, Pacific rim: Hyökkäys maahan onnistuneempi. Aikaisemman osan ohjannut Guillermo del Toro on tällä kertaa tuottajan roolissa.

The shape of waterilla vastikään ihastuttanut Guillermo del Toro ohjasi vuonna 2013 Pacific rim-nimisen toimintaelokuvan. Tyynen valtameren syvyyksistä niinkutsuttujen ”edelläkävijöiden” lähettämä hirviöjoukko laittoi suurkaupunkien katukuvat uusiksi. Merenpohjan railosta nousseita petoja vastaan taistelemaan ihmiset kehittelivät omat hirviönsä, jättiläismäiset robotit.

Del Toron meriiteillä allekirjoittaneen odotukset olivat korkealla. Pettymys oli kova, kun ylipitkästä Pacific rim: Hyökkäys maahan ei löytynyt edes kelvollista juonta. Tunnin katselun jälkeen robottien ja merten kummajaisten väliset kamppailut rupesivat vain unettamaan. Pacific rim: Kapina laittaa astetta paremmaksi.

Elokuvassa juonikuvio on ensimmäistä osaa mielekkäämpi, joskin monasti nähty. Kunnon konfliktin uupuminen harmittaa, mutta hitaasti liikkeelle lähtevä tarina tarjoilee toimintaa kaipaaville maukkaita räiskintäkahakoita. Elokuvassa sota hirviöitä vastaan on päättynyt jo vuosia sitten ja robotit on pantu viralta. Pitkän hiljaiselon jälkeen edelläkävijät palaavat hihassaan pirullinen ässä. Railo aukeaa ja sotatorvet soivat.

Star wars-sarjan viimeisimmissä osissa nähty John Boyega näyttelee pääosan Jake Pentecostina, jonka isä kunnostautui edeltävässä hirviösodassa uhraamalla itsensä. Toisin kuin isänsä, Jake ei halua olla tekemisissä armeijan kanssa vaan viettää villiä elämää. Kun hirviöt jälleen nostavat nokkansa syvyyksistä, kävelee menneisyys nuorukaista vastaan. Rinnalleen Boyega saa Cailee Spaenyn näyttelemän alokkaan Amara Namanin ja ammattisotilas Nate Lambertin, jota tulkitsee Clint Eastwoodin poika Scott. Kolmikko suoriutuu rooleissaan hyvin.

Ohjaajana on Steven S. DeKnight, jolla on paljon kokemusta supersankareista ohjaamiensa tv-sarjojen kautta. Vaikka voittaakin edeltäjänsä, ei Pacific rim: Kapina, nouse ylitse muiden robottikohellusten. Elokuva kärsii ennalta-arvattavuudesta, mutta kestoltaan se on juuri sopivan mittainen. Hienot robotit ja örkkihirviöt tuovat muuten keskinkertaiselle filmille sen ainoan yhden pisteen viidestä. Pacific rim: Uprising on ensi-illassa 23.3.2018.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: © 2018 – Universal Pictures

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi