Voittaako Bradley Cooper miespääosa Oscarin

Kumail Nanjiani (left) and Tracee Ellis Ross announce the nominees for the 91st Annual Academy Awards in Beverly Hills, on Tuesday, January 22, 2019.

Oscar ehdokkaat julkistettiin tänään tiistaina. Parhaan miespääosan Oscarista mittelee viisi näyttelijää. Christian Bale (Vice), Bradley Cooper (A Star Is Born), Willem Dafoe (At Eternity`s Gate), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) ja Viggo Mortensen (Green Book)

Heti kärkeen on pakko todeta, että olen henkilökohtaisesti yllättynyt ja pettynyt valintoihin tältä osin. Mielestäni listalta puuttuu kaksi nimeä, jotka kuuluisivat ehdottomasti ehdokkaiden joukkoon. He ovat Jonathan Pryce (The Wife) ja Mahershala Ali (Green Book). Ali on ehdolla sivuosastaan. Tämä on mielestäni väärin, sillä Mortensen ja Ali kantavat elokuvaa yhdessä, eikä toisen rooli ole toista arvokkaampi. Jonathan Prycen kohdalla tilanne on se, että hän muodostaa Glenn Closen kanssa tiimin, jota ei voi arvottaa erikseen. Close on ehdolla pääosastaan.

Mielestäni Oscar Kuuluisi tällä kertaa Cooperille, joka tekee häikäisecän suorituksen elokuvassa A Star Is Born. Cooperin riipaiseva esiintyminen jätti minuun syvän jäljen, joka ei katoa pitkään aikaan. Cooperin suoritus oli tuulahdus menneiltä ajoilta, kun näyttelijät uppoutuivat rooleihinsa intohimolla. Tämä elokuva nostatti kyyneleet silmiin.

Teksti: Juho Kojima

Kuva:Todd Wawrychuk / ©A.M.P.A.S

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi