Kuka saa Oscarin parhaasta ohjauksesta?

Kumail Nanjiani (left) and Tracee Ellis Ross announce the nominees for the 91st Annual Academy Awards in Beverly Hills, on Tuesday, January 22, 2019.

Oscar ehdokkaat julkistettiin tänään tiistaina. Parhaan ohjauksen pystistä kilpailee viisi ohjaajaa. Spike Lee (BlacKkKlansman), Paweł Pawlikowski (Cold War), Yorgos Lanthimos (The Favourite), Alfonso Cuarón (Roma) ja Adam McKay (Vice)

Löydän tästä joukosta itselleni kaksi hyvin erilaista suosikkia. He ovat Pawel Pawlikowski ja Spike Lee.

Jo se, että Pawel Pawlikowski on päässyt ehdokkaaksi on mielestäni hieno asia. Sillä täytyy muistaa, että ulkomaalaisia ohjaajia tai elokuvia ei valita helposti ehdolle. Cold War on hyvin Oscar muottiin sopiva teos. Elokuva on eritäin omaperäinen ja taiteelliinen. Tarina sijoittuu kylmän sodan runtelemaan Puolaan. Jostain syystä tällaiset elokuvat ovat aina vedonneet valitsijoihin.

Vaikka sitä ei varmasti kukaan myönnä, niin Spike Leen ehdokkuus liittyy Yhdysvaltojen poliittiseen tilanteeseen. BlacKkKlansman sisältää suoran poliittisen viestin, joka ei jää epäselväksi. Lee onnistui rakentamaan kerronnan, joka sisältää sopivan määrän faktoja, mutta samalla myös huumoria. Rasismille näytetään ovea kipakalla tavalla, jonka vain Spike Lee osaa.

Oma Arvioni on, että Oscarin saa Pawel Pawlikowski.

Teksti: Juho Kojima

Kuva:Todd Wawrychuk / ©A.M.P.A.S

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi