Parhaan elokuvan Oscarista kilpailee kahdeksan ehdokasta

Kumail Nanjiani (left) and Tracee Ellis Ross announce the nominees for the 91st Annual Academy Awards in Beverly Hills, on Tuesday, January 22, 2019.

Oscar ehdokkaat julkistettiin tänään tiistaina. Parhaan elokuvan Oscarista kilpailee tänä vuonna kahdeksan elokuvaa. Lista ei tänä vuonna sisällä suuria yllätyksiä, mutta itse yllätyin siitä, että Marvelin tuottama Black Panther on yksi ehdokkaista. Muut ehdokkaat ovat BlacKkKlansman, A Star Is Born, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Green Book, Roma ja Vice.

Itse nostaisin tästä joukosta esiin kolme selvää suosikkia. Spike Leen ohjaama BlacKkKlansman, jossa nähtiin suomalaista väriä, kun Jasper Pääkkönen esiintyi elokuvassa. Kaksi muuta vahvaa ehdokasta ovat A Star Is Born ja Green Book.

BlacKkKlansman on Yhdysvalloissa erittäin ajankohtainen elokuva, joka nostatti ilmestyessään valtavan keskustelun, koska elokuva käsittelee rasismia tavalla, joka ei varmasti ole kaikkien mieleen.

Bradley Cooperin ohjaamassa elokuvassa A Star Is Born käsitellään todella vaikeita aiheita. Bradley Cooper ja Lady Gaga tekevät elokuvasta todella vaikuttavan kokemuksen, joka ei jätä ketään kylmäksi. Ehkä elokuvan suurin anti on aitous, jolla tarina kerrotaan.

Elokuvassa Green Book seurataan kahden hyvin erilaisen miehen yhteistä matkaa läpi Yhdysvaltojen. Rasismi nostaa tässäkin tarinassa päätään, mutta elokuvan keskiössä on ystävyys ja keskinäinen kunnioitus.

Itse toivon, että A Star Is Born voittaisi.

Teksti: Juho Kojima

Kuva:Todd Wawrychuk / ©A.M.P.A.S

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi