UIT-konkari: “Jaakon oppeja pyörii edelleen päässä”

Kesä tekee tuloaan, vaikka se ei ulkona vielä tässä vaiheessa tunnu näkyvän. Varma kesän merkki on kuitenkin se, että Linnanmäen Peacock-teatterissa lähenee UIT:n ensi-ilta. Perinteinen iloittelu revyy on taas saapunut kaupunkiin ja Sari Siikander kollegoineen revittelee Sata lasissa.
– Meillä on aivan ihana ensamble. Täällä on tosi kivat henkilökemiat ja kaikilla on sellaisia spesiaaleja omia juttuja, Siikander ylistää.
Sata lasissa on Uuden Iloisen Teatterin 39:s revyy, ensimmäinen esitettiin vuonna 1979 revyyllä Samassa veneessä. Vuonna 2000 Sari Siikander nähtiin ensimmäisen kerran UIT:n lavalla revyyssä Oho sanoi iimeili. Vaikka Siikander ei halunnut lähteä erittelemään parhaimpia muistojaan, niin alkuvuosissa oli silti sellaista, joka on kantanut myös pidemmälle.
– Jotain niitä alkuvuosien, kun oli kunnia tehdä Jaakko Salon kanssa töitä, niin niitä Jaakon oppeja pyörii edelleen päässä, mitä Jaakko on silloin sanonut, Siikander kertoi.
Sen jälkeen, kun Siikander ensimmäisen kerran astui Peacockin lavalle UIT:n riveissä, on hänet nähty melkein joka vuosi mukana. Siikanderille näytteleminen UIT:n lavalla on yksi vuoden kohokohdista. Hänelle Uusi Iloinen Teatteri merkitsee todella paljon.
– Tämä on harvoja paikkoja, missä pääsee toteuttamaan itseään niin monialaisesti. Mä kun en ole sellainen laulaja kuin Mikael (Saari) tai Sanna Majuri, niin tämä on se paikka, missä saan laulaa. Sitten, kun rakastan tanssimista, niin saa aina vähän tanssiakin, Siikander miettii.
Vaikka revyy on yleensä huomattavasti kevyempää teatteria, katsojan näkökulmasta, niin sitä ei itse esiintyjille ole. UIT:n kaltaiseen puolentoista tunnin esitykseen ja sen valmistamiseen liittyy aina omanlaisensa haasteet.
– Sulla saattaa olla viidestä kymmeneen roolia ja ne kaikki pitää saada erilaiseksi. Se haaste esimerkiksi pitkään näytelmään, jossa saat rakentaa hitaasti kaarta, niin tässä pitäisi nopeasti löytää joku tunnistettava asia sille henkilölle ja vielä sillä tavalla, että se olisi hauska, Siikander valaisee.
– Se on oman perusammattini kannalta ihan mielenkiintoista ja haastavaa.
Sata lasissa -revyy tulee ensi-iltaan tiistaina 16. toukokuuta kello 20. Siikanderin lisäksi Reija Wäreen ohjaamassa puolitoista tuntisessa ovat mukana konkari Jussi Lampi, TV-juontaja Sunna Laine, Putous-tähti Mikko Penttilä, hurmurilaulaja Mikael Saari, nuori koomikko, Heikki Kinnusen poika Paavo Kinnunen, teatterin monityöläinen Tuukka Raitala ja laulua revyyn tähdille opettanut Sanna Majuri. Tanssijoina mukana ovat Sofia Arasola, Minttu Sinkkonen ja Kalle Lähde.
Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi