Tarunhohtoinen King Arthur elokuvateattereihin – maailman ensi-ilta Suomessa

Keskiviikkona tulee Suomen elokuvateattereihin ensi-iltaan tarunhohtoinen elokuva Kuningas Arthurista. Nimeä King Arthur – Legend of the Sword- kantava elokuva saa maailman ensi-iltansa nimenomaan Suomessa, sillä muualla se tulee ensi-iltaan vasta 12.5.
Elokuva kertoo Arthurista (Charlie Hunnam), joka syntymässään jo perii kuninkuuden, mutta se viedään häneltä karulla tavalla eikä Arthur ole tietoinen siitä, mikä hänelle kuuluu. Arthurin isä murhataan tämän ollessa pieni, murhaaja on Arthurin setä, vallanhimoinen Vortigern (Jude Law), joka ottaa vääryydellä kuninkuuden itselleen.
Arthur pakenee kaupunkiin, jossa hän löytää paikkansa sivukujilta. Hän joutuu käymään kovan koulun, tietämättä sitä, että hänen kuuluisi oikeasti asua linnassa ja olla kuningas. Vain yksi miekka paljastaisi kruunun kuuluvan Arthurille.
Vortigern puolestaan hallitsee maata tyrannimaisella tavalla, hankkien itselleen mahdollisimman paljon hyötyä. Vortigern ei tunne sääliä, halutessaan olla kuningas ja pitäessään kruunun itsellänsä. Hän on valmis uhraamaan asian eteen vaikka oman perheensä.
Guy Ritchien ohjaama elokuva oli säväyttävä kokemus tarunhohtoisesta maailmasta Lontoossa joskus aikoja sitten. Elokuvan lavasteet olivat näyttäviä ja se oli juuri sellainen kuin siltä osasi odottaa. Elokuva on osoitus kauheasta vallanhimosta ja siitä, mitä kaikkea sen vallan eteen on valmis tekemään. Elokuva on myös fantasiaseikkailu, joka kertoo King Arthurin matkasta kadulta kohti ansaitsemaansa valtaistuinta. Tarina siitä, kuinka paha saa lopulta palkkansa. Taistelu, joka vaatii uhrinsa molemmista leireistä.
Elokuvaa voi suositella varsinkin kaikille niille, jotka tykkäävät käydä katsomassa fantasiaelokuvia, mutta ilman muuta myös kaikille muillekin. Elokuva on parituntinen spektaakkeli, jonka aikana ei katsoja koe tylsyyttä, kun tapahtumia riittää alusta loppuun saakka. Elokuvateattereihin tulee myös 3D-versio.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Daniel Smith / Warner Bros King Arthur: Legend of Sword

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi