Tuomarista Dumariin – musiikkia viideltä vuosikymmeneltä

Tuomari Nurmio Kirjurinluoto Areenan lavalla (kuva: Jouni Mikola)

Vuoden 2017 Pori Jazzien areenakonserttien avauspäivän yksi herkkupala oli Tuomari Nurmion Tuomarista Dumariin puolentoista tunnin keikkasetti. Illan päättteeksi Brian Wilson bändeineen esitti Beach Boysin musiikkia muuan muassa Pet Sounds-albumin kokonaisudessaan.

Tuomari Nurmion kanssa lavalla oli yhtye Spuget eli Miikka Paatelainen, Mitja Tuurala sekä Markku Hillilä. Soundiin antoi lisää tanakkuutta puhallintrio Blosarit eli Juho Viljanen, Antti Hynynen sekä Janne Toivonen.

Musiikkia tuli siis Hannu “Tuomari” Nurmion koko uralta eli sieltä 1970-luvun lopulta ja biisejä käytiin läpi kronologisessa järjestyksessä. Tuo puolentoista tunnin setti oli melkoinen nostalgiatrippi eikä siinä ollut yhtään liikaa.

Sadekaan ei haitannut Pet Soundsin säveliä

Torstai-ilta siis päättyi Beach Boys -legenda Brian Wilsonin esiintymiseen suuren yhtyeensä kera. Keikan pääpaino oli yhdessä rock- ja pophistorian hienoimmassa albumissa. Tuo levy oli vuonna 1966 ilmestynyt mestariteos Pet Sounds. Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että tuo Beach Boysin pitkäsoitto on jopa kaikkien aikojen paras albumikokonaisuus.

Wilsonin lisäksi yhtyeessä soitti kitaraa toinen jo rantapojissa soittanut eli Al Jardine. Bändissä yhtenä laulanja ja kitaristi-kosketinsoittajana toimi myös Al Jardinen poika Matthew.

Pet Soundsilla oli siis keikan pääpaino, mutta myös muita Beach Boys-klassikoita kuultiin. Niitä muita oli muun muassa California Girls, Fun Fun Fun, Surfer Girl ja Surfin’ USA.

Järjestäjien mukaan Kirjurinluotoon oli torstaina saapunut 10 500 musiikin ystävää.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi