“Tuntematon sotilas oli vaikuttava”

Suuren ennakkohypetyksen saanut Tuntematon sotilas esitettiin torstaina kutsuvieraille Helsingin Tennispalatsissa. Aku Louhimiehen ohjaama elokuva sai yleisöltään erittäin myönteistä palautetta ja uskottiin, että elokuvasta tulee jättimenestys.

– Oli todella voimakas ja vaikuttava elokuva. Tulee saamaan paljon katselijoita, elokuvaa katsomassa ollut näyttelijä Antti Luusuaniemi arveli.

Tuntematon sotilas on tarinaltaan erittäin vaikuttava jo lähtökohtaisesti ja Luusuaniemen mukaan se vaikuttavuus on saatu vangittua filmille hyvin. Kansallisteatterista sapattivuotta pitävä näyttelijä tunnusti itsekin eläytyvän elokuvan aikana.

– Siellä oli paljon voimakkaita kohtauksia. Piti oikein purra huulta, että ei ruvennut huutamaan, Luusuaniemi tunnusti.

Luusuaniemi perusti alkusyksystä uuden elokuvafestivaalin Hyvinkäälle. Tuntematon sotilas ei ihan vielä tänä vuonna ehtinyt Red Carpetin listoille, mutta suunnitelmia festareiden isällä ja organisaattorilla oli myös Aku Louhimiehen sekä tämän elokuvan pään menoksi.

– Kyllä mä luulen, että saadaan se ensi vuonna Red Carpetiin. Jos Aku tulee paikalle ja näyttelijät, niin saadaan varmaan yleisöäkin, Luusuaniemi heitti.

Tennispalatsiin oli saapunut myös näyttelijä Mikko Kouki, joka uskoi myös, että elokuva tulee saamaan yleisönsä. Vaikka monelle kutsuvierasensi-ilta oli ensimmäinen esitys, niin Kouki oli jo ehtinyt elokuvan katsoa jo aikaisemmin.

– Silloin kun näin tämän elokuvan ensimmäisen kerran, niin kyllähän se kosketti, Kouki myönsi.

Koukilla elokuvassa oli myös oma lehmä ojassa, sillä hänen poikansa Saloa näyttelevä Akseli Kouki. Mies kertoi elokuvan saaneen erittäin hyvän vastaanoton elokuvasalissa.

– Kyllä tuollaiset seisovat aplodit kertovat jotakin. Ihmiset katsoivat elokuvaa myös hiirenhiljaa, joten uskoisin, että oli monen muunkin mielestä vaikuttava.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi