Presidenttiehdokas Haavisto saapui Tuntemattoman sotilaan kutsuvierasnäytökseen

Vuoden kohutuimman elokuvan Tuntemattoman Sotilaan kutsuvierasensi-iltaa vietettiin Helsingin Tennispalatsissa torstaina. Elokuvaa oli saapunut katsomaan runsas joukko suomalaisia julkisuuden henkilöitä. Mukana oli niin muusikoita, näyttelijöitä kuin poliitikkojakin.

– Ensimmäiset mielikuvat ovat joskus lapsena siitä ensimmäisestä Tuntemattoman sotilaasta, joka tuli itsenäisyyspäivänä ja se oli itse asiassa aika pelottava lapselle. Sitten on tietysti nähnyt eri versioita ja jokainen sukupolvi tekee oman tuntemattomansa, Vihreiden presidenttiehdokas ja kansanedustaja Pekka Haavisto mietti ennen ensi-illan alkua.

Paikan päälle oli saapunut myös lokakuun lopussa toistaiseksi viimeisen keikkansa tekevä Robin Packalén. Ensi kesänä armeijan palvelukseen astuva nuorukainen kertoi nähneensä Edvin Laineen tekemän alkuperäisen Tuntemattoman sotilaan, mutta Rauni Mollbergin vastaavaa hän ei ollut nähnyt eikä kirjaa lukenut. Aku Louhimiehen versiota hän odotti vesikielellä.

– Tätä on hypetetty todella paljon ja sitten se, että on itse päässyt näkemään miten sitä tehdään, niin kyllä se odotukset pistää aika korkealle. Sitten vielä ne trailerit, jotka tästä on julkaistu, niin aika vaikuttavalta näyttää, elokuvan teossa mukana ollut poppari fiilisteli.

Tennispalatsiin oli saapunut paikalle myös Suomen iskelmätaivaan ikivihreä ääni Eino Grön. Grön saapui Tennispalatsiin miltei suoraan Floridasta, jossa hän oli käynyt tarkistamassa myrskyn jälkiä. Onnekseen Grönin asumukset olivat säästyneet vaurioilta. Iskelmätähti on nähnyt Edvin Laineen Tuntemattoman sotilaan 50-luvulla. Sen jälkeen tullutta versiota hän ei ole nähnyt. Odotukset Louhimiehen versioon ovat suuret.

– Nyt on kiva päästä nautiskelemaan muutenkin, kun tämä elokuvatekniikka jo pelkästään on niin hienoa, Grön tunnelmoi.

– Mä odotan positiivisin mielin tässä. Uskon, että siitä Linnan tekstistä ja juonesta saadaan niin paljon uusin voimin irti, että tulee ihan kiva.

Elokuvaa esitettiin torstaina kahdessa salissa Tennispalatsissa ja koko rakennus oli varattu Tuntemattoman sotilaan kutsuvieraiden käyttöön. Paikalle oli edellä mainittujen lisäksi saapunut muun muassa Kirsi Ylijoki miehensä Eicca Toppisen kanssa, Sedu Koskinen, elokuvassa näyttelevä Pirkka-Pekka Petelius sekä Pentti Arajärvikin oli saapunut katsomaan elokuvaa kuten myös Aira Samulin.

Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi