Taisto Oksanen: On hyvä tehdä joskus hyppy tuntemattomaan

Tom of Finland- elokuvassa yhdessä keskeisessä roolissa ollut Taisto Oksanen saapui tiistaina katsomaan Arto Halosen ohjaamaa, kansainväliseen levitykseen lähtevää elokuvaa The Guardian Angel.

– Mielenkiinnolla lähden katsomaan. Suomalainen elokuva ja suomalainen ohjaaja, jossa on myös tuttuja tanskalaisia näyttelijöitä, niin mielelläänhän sitä menee katsomaan. Arto Halosen tunnen ja olen tehnyt hänen kanssaan töitä, kun aihekin on mielenkiintoinen, niin uskon olevan hyvän pätkän tulossa, Oksanen mietti.

Oksasella ei elokuvasta etukäteen ollut paljoa tietoa, pääpiirteittäin jotain, mutta kovin paljoa hän ei etukäteen ollut elokuvaan tai aiheeseen tutustunut. Se ei miestä haitannut, vaan hän lähti puhtain mielin elokuvaa katsomaan.

– Toisaalta on ihan hyvä, kun ei tiedä. Se voi olla joskus ihan hyvä hyppy tuntemattomaan. En mä aina halua tietääkään, jos kirjaa lukee, niin joskus luen takakannen, Oksanen paljasti.

– Jotkut haluavat tuoteselostukset elokuvista tai teatteristakin. Tule katsomaan ja heittäydyt tarinaan mukaan, niin siitähän se sitten avautuu. Koska monta kertaa, jos on hirveät odotukset ja muuta, niin saattaa pettyä.

Suomalaisia tekijöitä on viime vuosien aikana päässyt kansainvälisille markkinoille, kuten Dome Karukoski on tekemässä Tolkienia ja näyttelijöistä muun muassa Jasper Pääkkönen sekä Peter Franzén Viikinkejä. Tom of Finland ja Ikitie kuvattiin ulkomailla, ja ne ovat päässeet myös kansainväliseen levitykseen, mutta suomalaisista elokuvista The Guardian Angel on ainutlaatuinen.

– Tämä on tietenkin kotimainen elokuva, jossa on tällainen casting, niin onhan tämä joo (ensimmäinen). En tiedä tietenkään rahasummista ja budjeteista, mutta onhan tämä hienoa. Kyllä tämä Suomikin täältä tulee muiden pohjoismaiden perässä, Oksanen iloitsi.

Tom of Finlandin jälkeen Taisto Oksasta ei olla nähty elokuvissa, vaan mies on keskittynyt nyt enimmäkseen teatteriin, joka onkin hänen leipätyönsä. Tällä hetkellä Oksasen voi nähdä Ryhmäteatterin Muodonmuutoksessa ja lisääkin on tulossa.

– Tulin juuri harjoituksista. Sellaista 1918 aiheista musiikkipitoista juttua teen Vuokko Hovatan ja kumppaneiden kanssa. Mulla pyörii tällä hetkellä Muodonmuutos- niminen näytelmä, joka on Ryhmäteatterin 50- vuotisjuhlanäytös. Meillä on vajaa 20 esitystä jäljellä ja tähän saakka se on ollut täynnä, Oksanen valaisi.

– Nyt viimeisissä siellä alkaa olemaan tilaa, niin tervetuloa sinne kaikki katsomaan Vesa Vierikkoa ja kumppaneita.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi