Suosikkisarjan näyttelijä tunnustaa: Olen kova jännittämään

Monet muistavat Anna-Leena Härkösen suositusta Metsolat- sarjasta, jossa hän esitti Liisa Metsolaa. Härkönen on nähty myös 2000- luvun lopulla pyörineessä Harvoin tarjolla- sarjassa, mutta teatterin lavalla ei häntä olla nähty pitkiin aikoihin.

– En ole ollut teatterin lavalla 20 vuoteen, Härkönen paljasti.

Tarjouksia teatteriinkin on Härköselle tullut, mutta ne eivät ole olleet sellaisia, joihin hän olisi halunnut tarttua.

– Mä olen aika kova jännittämään ja sitten, jos taas lähtisin pitkän tauon jälkeen, niin sen pitäisi olla sellainen juttu, jossa on varmasti kontakti muihin näyttelijöihin, Härkönen mietti.

– Mulle on tarjottu, silloin kun on tarjottu, hyvin paljon sellaisia rooleja, missä olisin joutunut olemaan yksin lavalla. Mä en tykkää siitä. Ylipäätänsä, kun tämän näyttelijäntyön paras puoli on se sosiaalisuus. Siinä menee helposti paniikkiin, jos yksin joutuu siellä monologeja löpöttämään.

Härkösen toinen ammatti ei ole yhtä sosiaalista, sillä näyttelemisen lisäksi hän on kirjoittanut vuosien varrella useita kirjoja. Niistä kirjoista on tehty myös televisiosarjoja, kuten Häräntappoase ja myös elokuvia. Nyt ensi-iltaan tulee Härkösen kirjaan perustuva Kaikki oikein- elokuva. Hän on itse nähnyt elokuvan jo kertaalleen.

– Kävin yksin katsomassa Solar Filmsin leffateatterissa ja kyllä mä nauroin ääneen. Olin kyllä hyvällä mielellä, kun lähdin pois sieltä. Näin version, joka oli melkein valmis. Siinä oli jotain äänitöitä vielä tekemättä. Pidin kyllä todella paljon, Härkönen vakuutti.

– Kyllä mä uskon, että tämä löytää katsojat.

Kaikki oikein- elokuva sekä kirja kertoo pariskunnasta, joka voittaa lotossa 15 miljoonaa euroa. Elokuvan on tuottanut Solar Films ja tuottajana on toiminut Rimbo Salomaa, joka aiemmin on tuottanut Härkösen romaanin Ei kiitos- sekä hänen käsikirjoittamansa Onnen varjot- elokuvat. Kirjailija tunnistaa oman teoksensa elokuvasta.

– Tämä on (elokuva) kyllä komediallisempi kuin kirja. Kirjassa on synkempiä sävyjä enemmän. Leffan tekijät halusivat selvästi vähän keventää, Härkönen pohti.

Kaikki oikein- elokuva tulee ensi-iltaan perjantaina 12. tammikuuta. Pääosissa ekokuvassa näyttelevät Elsa Saisio sekä Antti Luusuaniemi.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi