Suomen suosituin poliisi naurattaa Raumalla

Rauman kesäteatterissa nauratetaan niin maan perusteellisesti, kun konstaapeli Reinikainen valtaa näyttämön 2.6 alkaen. Esityksen on ohjannut ja dramatisoinut raumalaislähtöinen Olka Horila.

– On hienoa, kun saanut ohjata kotikaupungissa, mutta toisaalta tämä myös hieman haikeaa, koska tämä on tällä erää viimeinen kerta näissä merkeissä, totesi ohjaaja Horila.

 ​​
Horila kertoi myös, että tv-sarjasta tuttu 80-luvun kaupunkimiljöö on päivitetty omaan aikaamme.- Jukka Rasila on päässyt jo aika hyvin sisään Reinikaisen rooliin, sillä onhan tämä jo viides kesä miehelle tuossa roolissa, Horila jatkoi.

Konstaapeli Hautamäkeä näyttelevä Mikko Kivinen totesi, että Reinikaisen rooli kirjoitettiin Tankki täyteen -sarjaan kertomaan vitsejä.

– Siitä hahmo sitten nousikin suosikiksi, sanoi Kivinen.

Rasilan ja Kivisen lisäksi rooleissa nähdään Mika Räinä ylikomisario Rautakalliona, Teemu Aromaa konstaapeli Katajana, Antti Peltola on puolestaan konstaapeli Ek ja Kumman kaa -sarjasta tuttu Minna Koskela on sosiaalityöntekijä Aili Hinkka.


Reinikaisen alkuperäiskäsikirjoitus ovat luoneet Neil Hardwick ja Jussi Tuominen  ja tv-sarjaa esitettiin ensimmäisen kerran 1982 – 83 ja vuonna 1982 se palkittiin hauskimpana suomalaisena televisiosarjana.Ensimmäisen kerran Olka Horila oli Raumalla Hardwickin ja Tuomisen käsikirjoituksen kimpussa 2014, kun Fåfängassa esitettiin Tankki täyteen I.

– Yhtä vain lähdimme tekemään, mutta suosio räjähti käsiin, niinpä jatkoimme samalla teemalla. Toivottavasti tämäkin saa samanlaisen suosion, totesi Horila lopuksi.

Tuon Tankki täyteen ykkösen jälkeen vuorossa oli Sulo Vilenin ja kumppanien maallemuutto. Viime vuonna Reinikainen sai olla rauhassa, kun esitysvuorossa oli Sisko ja sen veli.

Esityspaikkana on siis Rauman Fåfängassa sijaitseva kesäteatteri, jonka osoite onSuvitie 3. Sateenkaan sattuessa ei pidä pelätä, että kastuu, sillä katsomo on katettu.

Teksti ja kuvat: Jouni Mikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi