Äidin rakkaudessa näytellyt Halttu tunnustaa: Välillä tuli ahdistaviakin ajatuksia

Kevään ajan Suomen Kansallisteatterin Omapohjassa esitettiin näytelmää, jossa tarinan päähenkilönä oli nainen, joka asui aikuisen poikansa kanssa. Nainen oli melko omistushaluinen eikä halunnut päästää lastansa irti.
– Sitä oli kyllä hieno tehdä. Sen ohjasi mun kurssikaverini Liisa Mustonen, jonka kanssa oltiin yhtä aikaa näyttelijäpuolella ja se oli Marko Järvikallaksen näytelmä. Se oli vähän trillerimäinen, psykologinen tutkielma läheisriippuvuudesta, äidin roolin näytelmässä tehnyt Kristiina Halttu valaisi
Halttu näytteli näytelmässä äitiä, joka yritti hallita elämäänsä, niin miesystäväänsä (Eero Aho) kuin poikaansa (Markus Järvenpää). Hallitseminen sai piirteitä, jotka eivät olleet kovin terveellä pohjalla ja saivat jopa hyvin vaarallisiakin piirteitä aikaiseksi.
– Olihan se aika raadollinen se äidin ja pojan suhde, kun se oli jotenkin niin vääristynyt, mutta se on näyttelijälle aika herkullista materiaalia sellaisen näytteleminen, Halttu puntaroi.
Näytelmä oli omalla tavallaan rankka, niin katsojille kuin näyttelijöillekin. Joillekin katsojille näytelmän teema oli liikaa ja he poistuivat kesken esityksen. Teema oli sellainen, joka herätti ajatuksia ja se sai myös Haltun pohtimaan omaa äitiyttään.
– Mä olen itse aikuisen tyttären äitipuoli ja murrosikäisen pojan äiti, niin se herätti monenlaisia ajatuksia. Jossain vaiheessa alkoi tulemaan ahdistaviakin ajatuksia ja rupesi helposti äitinä syyllistämään pienestäkin vinkistä, Halttu mietti.
– Kyllähän sitä mietti sitä luopumista ja sitä, mikä on oikea tapa. Pientä lastahan on helppo hoitaa, mutta sitten tuollainen kun on aikuinen ja mies, niin se suhde on kauhean kompleksinen, kuten varmasti isän ja tyttärenkin.
Vähän aikaa sitten viimeisen kerran esitetyn Äidin rakkaus- näytelmän tekeminen oli kova prosessi, mutta sitä helpotti Haltulla se, että sai tehdä tuttujen ja ammattitaitoisten kollegoiden kanssa sen. Näytelmä on saatu pakettiin ja edessä on seuraavat projektit.
– Sorjosen kuvaukset ovat syksyllä ja sen jälkeen palaan Kansallisteatteriin, siellä odottaa sitten seuraava rooli taas, Halttu valotti.
Halttu nähdään myös alkuvuonna 2018 ensi-iltansa saavassa Kaikki oikein- elokuvissa, jossa naisella on pieni rooli, jota hän oli kuvaamassa Vantaalla yhden päivän ajan. Sorjosessa Halttu näyttelee tuttua poliisipäällikön roolia ja sitten Kansallisteatterissa hän näyttelee Juha Hurmeen tulevassa näytelmässä.
Teksti ja kuva: Joni Hildén
Kuva näytelmästä: Suomen Kansallisteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi