Härkösen Kaikki oikein- romaanista elokuva – Kuvaukset käynnissä pääkaupunkiseudulla

Kaikki ovat joskus haaveilleet lottovoitosta ja miettineet, mitä tekisivät jos sellaisen voittaisivat. Kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen kirjoitti aiheesta kirjan, jonka nimi on Kaikki oikein. Nyt kirjan pohjalta on tekeillä elokuva, jonka suunniteltu ensi-ilta on alkuvuonna 2018.
– Olin hirveän väsynyt omaan työhön. Ajattelin, että mä en jaksa enää ja rupean lottoamaan, niin ei tarvitse ikinä enää kirjoittaa. Sitten rupesin oikeasti leikkimään ajatuksella, että mitä mulle oikein tapahtuisi ihmissuhteille ja spyykkeelle, Härkönen kertoi kirjoitusprojektinsa alkusysäystä.
– Olin aloittanut kirjan ihan toisesta aiheesta, joka ei kauheasti innostanut. Yhtäkkiä tajusin, että tässä se on. Tämä on mun mielestä kiinnostava aihe.
Siitä lähti Kaikki oikein- kirjan kirjoittaminen, jota varten Härkönen kävi Veikkauksella haastattelemassa henkilöitä, jotka ovat jututtaneet tuoreita lottovoittajia sekä myös tapasi muutaman lottovoittajankin.
– Yksi oli tärvännyt omaisuutensa ja voittanut vielä uudelleen. Tärvännyt vielä senkin. Se sanoi, että oli se sen arvoista. Kukaan heistä ei sanonut, että raha ei tee onnelliseksi tai muuta. Niille se oli kyllä tullut tarpeeseen. Kukaan ei sanonut, että elämä meni pilalle. Sellaistakin kuulemma kuuluu, Härkönen avasi lottovoittajatapaamisiaan.

Luusuaniemi ja Saisio pääosissa

Otavan kustantama Kaikki oikein- romaani ilmestyi vuonna 2014. Jo ennen kauppoihin ilmestymistä oli selvää, että kirjasta tullaan tekemään myös elokuva. Nyt kolme vuotta kirjan ilmestymisestä kyseistä elokuvaa kuvataan. Elokuvaa, jonka pääosissa, lottovoiton voittavana pariskuntana, nähdään Elsa Saisio ja Antti Luusuaniemi.
– Elsan kanssa ei olla ennen tehty, tosin hyvin kemiat ovat menneet yksiin ja hauska on tehdä. Komediaa ollaan tekemässä, niin niitä sävyjä on tietysti kivempi tuoda kuin jotain Macbethin draamaa, niin siinä mielessä tämä on kaikin puolin kivaa vaihtelua, keväällä Suomen Kansallisteatterin lavalla Macbethin roolissa nähty Luusuaniemi kiteytti.
Luusuaniemen vastanäyttelijänä elokuvassa on niin ikään Suomen Kansallisteatterissa tällä hetkellä näyttelevä Elsa Saisio, joka näyttelee parasta aikaa Hiljaisuuden kivi- näytelmässä ja on mukana syksyllä ensi-iltansa saavassa Koivu ja tähti- näytelmässä. Lottovoitosta kertova elokuva sai Saision innostumaan lottoamisesta.
– Mä päätin nyt, että lottoan joka lauantai tämän leffan ajan. Mun poikahan aina valitsee ne numerot ja sitten me käydään viemässä se kuponki aina Ärrälle. Ei netissä, koska Eevikin (roolihahmo) lottoaa siten, että sillä on se kuponki, Saisio paljasti.
Kaikki oikein- elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla kesäkuun loppuun asti ja vielä elokuussa kuvaukset jatkuvat Thaimaassa. Elokuvan takana on tuotantoyhtiö Solar Films ja tuottajina toimivat Markus Selin, Rimbo Salomaa ja Jukka Helle. Elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt.
Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi