Luusuaniemi vapaamielisenä arkkitehti-isänä Kaiken se kestää- elokuvassa

Star Boys, feature film directed by Visa Koiso-Kanttila. Producers Mika Ritalahti & Niko Ritalahti, Silva Mysterium Oy, Finland,
Syyskuun 8. päivä ensi-iltaan tulee kotimainen elokuva Kaiken se kestää, joka pureutuu siihen, millaista esimerkkiä aikuiset antavat lapsille ja kuinka lapset juhlimisen keskellä unohdetaan. Samalla se on tarina siitä, kuinka raadollinen maailma voi joskus olla.
Antti Luusuaniemi esittää arkkitehtiä, joka saa sellaisen työtarjouksen, josta on vaikea kieltäytyä rahallisista seikoista. Moraalisesti työn vastaanottaminen saattaa olla arveluttavaa, sillä se saattaa vaikuttaa kipeästi perhesuhteisiin.
Samanaikaisesti kun Luusuaniemen arkkitehti, perheenisä ottaa moraalisesti arveluttavan työkeikan vastaan, josta hänen yhtiökumppaninsa kieltäytyy, menettää mies loputkin moraalinsa rippeet ja järjestää syntymäpäivillään seksiorgiat.
Elokuvassa on hyvin vahvasti seksi ja seksuaalisuus esillä, jo ensimmäisestä kohtauksesta lähtien. elokuvan tarinassa on kaksi perhettä, joiden elämää seurataan. Perheissä on saman ikäiset pojat, jotka ovat ystävyksiä keskenään.
Tarinaa käydään läpi niin perheiden näkökulmasta kuin myös näiden poikien näkökulmasta. Kuinka pojat reagoivat ympärillänsä oleviin tapahtumiin ja mitä seurauksia milläkin tapahtumalla on. Ajallisesti voisi kuvitella elokuvan sijoittuvan 80-luvulle, siitä viitteitä antaa poliisiauto, joka yhdessä kohtauksessa näytetään.
Elokuva on ohjaaja Visa Koiso-Kanttilan ensimmäinen fiktiivinen tarina. Ohjauksen lisäksi hän on tehnyt elokuvan käsikirjoituksen. Kerronnallisesti elokuva oli ehkä hivenen sekava, vaikka tarina sinänsä pysyi suhteellisen hyvin kasassa. Silti elokuva jätti paljon avoimia kysymyksiä, kuten Luusuaniemen appiukon kohtalon, vaikka pieni vihje annettiinkin.
Avoimeksi jäi myös elokuvan loppuratkaisu, jossa jätettiin paljon avoimia kysymyksiä. Muun muassa se, kuinka lopulta karkumatkalle lähteneille pojille kävi. Pojat näytettiin kyllä viimeisessä kuvassa, mutta sananmukaisesti he eivät olleet vielä kuivilla vesillä. Toki heidät näytettiin hyvävointisena, joka voisi viitata siihen, että lopulta heillä asiat olivat hyvin.
Kaiken se kestää- elokuva jätti paljon pohdittavia yhteiskunnallisia asioita ja oli sinänsä erinomainen kuvaus siitä, mihin tämä maailma on menossa ja mitkä vaikutukset voivat pahimmillaan vanhempien käytöksellä, joka ei välttämättä ole normien mukaista käytöstä eikä varsinkaan lasten nähtäville tarkoitettua.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Elokuvan pressimateriaali

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi