Shemekia Copeland tuo Rauma Bluesiin naisenergiaa

Pitkän uran tehnyt Wentus Blues Band esiintyy elokuussa Rauma Bluesissa. (Heidi Alho)

Rauma Bluesiin saadaan tänäkin vuonna naisenergiaa, kun mm. Barack Obamalle esiintynyt Shemekia Copeland saapuu elokuussa kanaalikaupunkiin.

Amerikkalaisen bluesin kuningatar Copeland on kahminut roppakaupalla Blues Music Awards- sekä Grammy-ehdokkuuksia. Rolling Stone -lehti on nimennyt Copelandin voimapesäksi ja supertähdeksi. Lisäksi hänen hieno blues-äänensä on ‘aateloitu aikamme upeimmaksi’.

Copelandin jokainen tulkinta on täynnä rehellistä tunnetta. Kappaleet kuvastavat maailman kaaosta ja epävarmuutta, mutta niistä löytyy myös iloa ympärillämme.

Shemekia Copeland: “A taste a real American Blues!”

Suomeen blues-lady saapuu täynnä innostusta ja odotusta sekä suurin lupauksiin. Nuo lupaukset täyttyvät varmasti. Olemme

– Olemme uskomattoman innoissamme tulevasta esiintymisestä Rauma Bluesissa ensimmäistä kertaa! Odotamme paitsi upean show’n vetämistä, myös ihmisten tapaamista, Copeland hehkuttaa.

– Odotan malttamattomana myös Vanhan Rauman historialliseen puukaupunkiin tutustumista.

Copeland miettii myös, että pääsisikö hän maistamaan aitoa suomalaista poronlihaa. Varmaa kuitenkin on se, että tuo Rauma Bluesin -yleisölle palan aitoa Amerikkaa.

– Kuulemani mukaan Raumalla on täydellinen ilmapiiri bluesfestareille. Eniten odotankin Rauma Bluesin tarjoamaa musiikkielämystä, Copeland toteaa.

– Oma mausteemme, jonka tuomme suomalaisille ystävillemme festareille Raumalle, on aito amerikkalainen blues – a taste of real American blues! Luvassa on upea ilta!

Rauma Blues 2019

Vähämaanpuiston teltassa 10.8. esiintyvät Copelandin lisäksi Chicago-bluesin legendoihin lukeutuva John Primer & The Real Deal Blues Band sekä melodisen bluesin mestari John Németh. Pohjoismaista bluesia edustavat pitkään yhdessä soittaneet ruotsalais-suomalainen Trickbag sekä suomalainen Wentus Blues Band.

Teksti: Jouni Mikola

Twitter: @JouniMikola

Lähde: Rauma Bluesin tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi