Seikkailu Himalajalla ei kohoa korkeuksiin, vaan uuvahtaa heti alkuunsa

Löytöretkeilijä ja seikkailija Sir Lionel Frost pitää itseään maailman parhaana myyttien ja mystisten hirviöiden tutkijana, mutta jostain kumman syystä muut eivät ole hänen kanssaan aivan samaa mieltä. Kun Sir Lionel Frost saa kirjeen kaukaa toiselta mantereelta, hän päättää näyttää epäilijöilleen ja matkaa kaukomaille todistaakseen aivan erityisen olion, isojalan, olemassaolon. Kirjeen kirjoittajaksi paljastuu herra Link, puuttuva linkki ihmislajin kehityksessä apinan ja ihmisen välillä. Elokuvan on ohjannut Chris Butler.

Huippujengi Himalajalla on maineikkaan Laika-studion sydämellinen stop-motion -animaatio, jonka keskiössä ovat erilaisuus, ystävyys ja itsensä hyväksyminen. Peloton päähenkilötrio oppii matkallaan, että joskus perheen voi löytää paikoista, joista sen viimeisenä olettaisi löytävänsä.

Lukiessani elokuvan lehdistömateriaalia innostuin oikein kunnolla, sillä olen aina pitänyt stop motion -animaatioista kuten Kananlento (Chicken Run) vuodelta 2000. Stop motion tekniikan käyttö luo elokuvaan yleensä erityisen tunnelman, mutta tällä kertaa en löytänyt tuota etsimääni tilaa. Jäin kaipaamaan omaperäisyyttä. Edellä mainitussa Kananlennossa tekijöiden intohimo ja rakkaus teostaan kohtaan todellakin näkyi ja kuului. Huippujengin kohdalla tuo intohimon tunne jäi puuttumaan.

Minusta tuntui kuin olisin katsonut liukuhihnalla tuotettua elokuvaa. Omaperäisyys oli päässyt unohtumaan. Olen kuullut ja nähnyt saman tarinan monia kertoja eri muodoissa niin monta kertaa, että en jaksa edes enää laskea.

Suomalaisten ääninäyttelijöiden suoritukset ovat ihan hyviä, mutta eivät nekään tarjoa erityisiä huippuhetkiä. Elokuvassa esiintyvät esimerkiksi Mikko Penttilä, Hannes Suominen ja Anna Eriksson. Tällä kertaa pahin ongelma onkin elokuvan käsikirjoitus, joka on mielestäni täysin hengetön. Alkuperäisen käsikirjoituksen on tehnyt ohjaaja Chris Butler.

Huippujengi Himalajalla saapuu ensi-iltaan 7.6.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuva: elokuvasta Huippujengi Himalajalla

Trailer: Cinemanse Films

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi