Aliens elokuvan tarina on saanut jatkoa kuunnelman muodossa

William Gibson kirjoitti vuonna 1988 käsikirjoituksen elokuvaan Alien 3, mutta tuo käsikirjoitus ei ikinä päätynyt tuotantoon. Tekemättä jäänyt elokuva olisi jatkanut Aliens elokuvasta tutun kolmikon Ripleyn, Newtin ja Hicksin yhteistä tarinaa. Audible Studios on julkaissut Gibsonin käsikirjoitukseen perustuvan kuunnelman, joka avaa kolmikon kohtalon kaikkien kuultavaksi. Vuonna 1986 ilmestyneen Aliens elokuvan tähdet Michael Biehn ja Lance Henriksen palaavat tuttuihin rooleihinsa Hicksinä ja Bishoppina. Kuunnelman Alien III on ohjannut Dirk Maggs.

Hicks Newt ja Ripley saavat vastaansa kehittyneitä Alien otuksia, kun he saapuvat Anchorpoint nimiselle avaruusasemalle. Taistelu Alieneita vastaan voi alkaa!

Aliens elokuva oli täynnä räjähtävää toimintaa. Kun huomasin, että tuottamatta jäänyt käsikirjoitus muunnetaan kuunnelmaksi olin todella innoissani. Mielestäni James Cameronin Aliens on yksi kaikkien aikojen parhaista toimintaelokuvista. Toivoin ja odotin, että sama meno olisi jatkunut Gibsonin kynäilyn tuloksena, mutta petyin pahemman kerran.

Cameronin ohjauksessa ruuti paloi ja Alienin hapokas veri roiskui. Uudessa kuunnelmassa ei ollut yhtään kohtausta, joka olisi saanut pulssini edes hieman kohoamaan. Minulle niin rakkaat ja tärkeät Alienit jäävät täysin sivuosaan. Nekään harvat kerrat, kun nuo otukset ottavat tarinassa roolia ovat todella laimeita, eikä tunnelmassa ollut yhtään potkua.

Nautin kuitenkin Michael Biehnin ja Lance Henriksonin tarjoamista hetkistä. Kaksikko kuulostaa edelleen samalta, kuin vuonna 1986. Heidän yhteistyönsä kantaa tätä kuunnelmaa eteenpäin. Kun tämä kaksikko oli äänessä, pystyin todella eläytymään tarinaan.

Ripley ja Newt jäivät lopulta todella vähälle huomiolle. Tämä oli itselleni todella suuri pettymys, sillä elokuvassa Aliens kaksikon välille rakentuu todella vahva side. Alien 3 kuunnelmassa tuo side on kyllä edelleen olemassa, mutta se jää pahasti taustalle.

Jos olet Alien fani, nautit varmasti tästä kuunnelmasta. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että ymmärrän, miksi käsikirjoitus on aikanaan jäänyt studion hyllylle pölyyntymään.

Kuunnelma on myynnissä Audiblen omassa verkkokaupassa. Pääset sinne tästä.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Audible Studios

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi