Sademies Rauman teatteriin

Miro Honkanen ja Juha Kulmala

Rauman teatterin syksyn toinen ensi-ilta on Pekka Laasosen ohjaama ja Dan Gordonin käsikirjoittama Sademies. Käsikirjoituksen suomennoksesta vastaa Aino Piirola.

Näytelmä perustuu vuonna 1988 neljällä Oscarilla palkittuun Barry Morrow’n ja Ronald Bassin käsikirjottamaan elokuvaan, joka on kahden erilaisen veljeksen, autistisen Raymondin (Miro Honkanen) ja itsekeskeisen liikemiehen Charlien (Juha Kulmala) kasvutarina.

– Tarinahan on varsin tunnettu Barry Levinsonin ohjaaman elokuvan takia. Siinähän veljeksiä näyttelivät Dustin Hoffman ja Tom Cruise. Tarina pohjautuu henkilöön, joka ei itse ollut autistinen, mutta hänellä ilmiömäinen muisti ja pystyi lukemaan samaan aikaan vasenta sivua vasemmalla silmällä sekä oikeaa sivua oikealla silmällä. Pyrimme tässä avaamaan hieman autistin maailmaa ja toivonkin, että tämä saa ihmiset pysähtymään ja miettimään elämään edes hieman, totesi ohjaaja Laasonen.

Miro Honkanen on ollut 30 vuotta näyttelijänä, mutta on nyt toiminut muutaman vuoden hoitoalalla. Porilainen vierailee nyt ensimmäistä kertaa näyttelijänä Rauman teatterissa. Sen verran mies on ollut mukana raumalaisessa teatterielämässä, että hän toimi murreasiantuntijana 2022 Rauman kesäteatterissa esitetyssä Dingo-musikaalissa.

– Pekka sai houkuteltua minut taas teatterin pariin. Tämä on ehdottomasti yksi vaikemmista rooleistani urallani, sillä tässä joutui opettelemaan niin paljon. Toisaalta olen myös etuoikeutettu, kun saan tehdä tämän, sanaili Honkanen.

Kaikki lähtee siitä, kun nuorempi veli Charlie huomaa, että isä on testamentannut miljoonaomaisuutensa Raymondille, jonka olemassaolosta Charlie ei ole ollut tietoinen. Tuon jälkeen alkaa veljesten matka halki Amerikan.

– Oma roolihahmoni on suoraan sanottuna itsekeskeinen p…a, totesi Kulmala.

Kulmalan ja Honkasen lisäksi Sademiehen rooleissa ovat Timo Julkunen, Ninni Kekki, Mona Lehtola, Raisa Sorri ja Jenni Helenius.

Charlien rooli on Kulmalan yksi suurimmista Rauman teatterissa.

Sademiehen ensi-ilta Rauman teatterissa 28.10. klo 18.00!

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi