Aira Samulin on kuollut

Tanssiopettajana suomalaisten sydämet valloittanut Aira Samulin on kuollut. Rakastettu tanssiopettaja menehtyi maanantaina aamulla Meilahden sairaalassa 96 vuoden iässä. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Seiska.

Aira Samulin muistetaan ennen kaikkea tanssiopettaja. Hän oli usein televisiossa opettamassa suomalaisia tanssimaan ja hänen iloisuus paistoi televisiokameroiden läpi kotisohville saakka. Ignoilassa vuonna 1927 syntyneelle Samulinille tanssi oli hänen elämänsä.

Hänet valittiin vuonna 1954 mannekiinikuningattareksi. Uransa aikana hän on tehnyt myös kuvaussihteerin töitä Suomen Filmiteollisuudessa. Samulin perusti 1960-luvulla muotitanssikoulun Rytmikkäät mannekiinit.

Tanssin lisäksi Aira Samulin oli yrittäjä. Hänellä on ollut Lohjalla Nummen Hyrsylässä rajakarjalaistyylinen talo, joka on kantanut nimeä Hyrsylän mutka, hänen synnyinkuntansa mukaisesti. Hyrsylän mutka on ollut matkailunähtävyys, jossa on varsinkin kesäisin käynyt paljon turisteja.

Aira Samulin oli OlkkariViihteen (entinen Viihteen Olohuone) haastateltavana keväällä 2019 UIT:n Herkkua kuin heinänteko- revyyn ensi-illassa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi