Rauman teatterin syksy käynnistyy Topi Sorsakosken sävelin

Muukalainen (Heimo Korhonen) ja taustalla häntä kiihkeästi fanittava Eeva (Anna Hanski). (kuva: Henna Junnila / Rauman Kaupunginteatteri)

Rauman Kaupunginteatterin pitkäaikainen näyttelijä Heimo Korhonen saa viimeisen pääroolinsa Esko Janhusen kirjoittamassa musiikkidraamassa Muukalainen. Topi Sorsakosken unohtumattomia kappaleita sisältävä näytelmä saa ensi-iltansa lauantaina 8.9.

Muukalaisen tarina on tarina rakkaudesta, kaipuusta, ihailusta sekä ripustautumisesta. Tarinan keskiö on ikääntynyt laulaja, jonka elämä ja ura on kääntöpisteessä.

Muukalaisen alkusysäys oli eräästä miesartistista kertova dokumentti. Eräässä kohtauksessa artisti yrittää päästä keikan jälkeen autolleen koskettelemaan ja suutelemaan pyrkivän ihailijaparven läpi. Laulaja on tilanteessa hyvin kiusaantunut ja ahdistunut. Siitä nousi idea koota tarina Muukalaisesta, koko kansan rakastamasta laulajasta, jolle rakastettuna oleminen on kääntynyt taakaksi, kertoo näytelmän Rauman Kaupunginteatteriin kirjoittanut Esko Janhunen.

Näytelmän ohjauksesta vastaa mm. Puhtaat valkeat lakanat -tv-sarjasta sekä Kansallisteatterista tuttu Juhani Laitala. Laitalan edellinen vierailu Raumalle tapahtui vuonna 2014, jolloin hän näytteli yhtä roolia kesäteatterinäytelmässä Suklaasydän.

– Janhunen on rovaniemeläinen näyttelijätaustainen henkilö,  joka siirtyi vammautumisen jälkeen kirjoittaa. Nyt käsikirjoituksia on jo syntynyt 70 ja niistä suurinosa on musiikkidraamoja, Laitala kertoi.

Draama sisältää siis Topi Sorsakosken unohtumattomia kappaleita, mutta ei pelkästään niitä suuria hittejä. Toki niitäkin on joukossa.

– Lupaan, että katsomoon saapuvilla on edessään tunteikas ilta. Huumoriakin varmaan on, mutta se komiikka syntyy absurdeista elämäntilanteista, kuvaili Laitala näytelmää.

Mukana Anna Hanski ja The Voice of Finland -tähti

Naisrooleissa näytelmässä nähdään 1980- ja -90-luvun iskelmätähti Anna Hanski, joka näyttelee Muukalaista kiihkeästi fanittavaa Eevaa. Hanski on tehnyt saman roolin aiemmin Salossa.

– Roolini on tosin hieman muuttunut siitä edellisestä kerrasta, Hanski kommentoi.

Hanski myös kertoi, että tottakai hän myös joskus fanittanut jotakin, mutta ei koskaan, niin kuin hullu.

Hanskin lisäksi Salon versiossa oli mukana myös ohjaaja Laitala, mutta siellä mies näytteli pääroolin.

– Se rooli tosin meni vähän pieleen, kun sairastuin keuhkokuumeeseen, kertoili Laitala.

Nuoren teinityttö Kielon roolissa nähdään Nelosen The Voice of Finlandissa hurmannut raumalainen Jessica Uussaari, jonka ensimmäinen näyttämörooli tämä on.

– Onhan se erilaista ottaa yleisöä haltuun teatterin lavalta kuin laulajana, mutta Juhani on tekemässä musta näyttelijää totesi Uussaari.

Nurmeksesta Raumalle

Tähän Muukalainen draamaan päättyy siis alunperin nurmeslaisen Heimo “Hemi” Korhosen 35 vuotta kestänyt näyttelijän ura Rauman Kaupunginteatterissa. Noista vuosista ensimmäiset 22 vuotta vierähti Rauman Kaupunginteatterin “väliaikaisissa” tiloissa kellariteatterissa.

– Nurmeslaisesta kesäteatterista minut palkattiin Raumalle harjoittelijaksi ja sillä tiellä ollaan, totesi Korhonen.

Korhonen totesi myös, että liikutusta ei varmaan voi välttää sen jälkeen, kun keväällä se vihonviimeinen esitys on ohi.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi