Putous-tähti Heikki Ranta vihaa häviämistä

Putouksen 13. kausi käynnistyy lauantaina 16. tammikuuta. Uudella kaudella sinisen paidan pukee päällensä toistamiseen kovassa nosteessa oleva Heikki Ranta, joka muistetaan muun muassa Rantabaarista.

– Maaliskuussa, kun loppui viime kausi, on siitä asti oltu kotosalla. Vaikka on ollut ihania juttuja sielläkin, veri vetää lavoille ja kameran eteen. On tosi kiva päästä taas painamaan, Ranta toteaa.

Viime keväänä Putous-kauden jälkeen Heikki Rannan oli tarkoitus esiintyä Linnanmäen Peacockissa, UIT:n riveissä. Korona siirsi kevätrevyyn esitykset tulevalle keväälle ja työt peruuntuivat.

– Viime Putous-kausi kun loppui, piti alkaa teatterihommat, mutta ne peruuntuivat. Se on ollutta ja mennyttä, nyt on uudet kuviot ja tehdään uutta Putous-kautta. On todella hyvät fiilikset kyllä, Ranta huokaa.

Tämän kauden Putouksessa on tuttuja kasvoja viime kaudelta, mutta myös uusia tuoreita näyttelijöitä. Muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissakin ihastuttanut Ranta on kokenut työskentelyn Putouksessa miellyttäväksi.

– Meillä on hyvä jengi tässä tulossa. Viime kaudella oli niin turvallinen ja mukava työympäristö, jossa pystyi heittämään huonojakin ideoita eikä niitä tuomittu. Luotan, että toinen kausi on yhtä mahtava.

“Pitää pystyä uusiutumaan”

Kun viime keväänä Heikki Ranta asteli Putouksen lavalle, ei hänestä välttämättä kovin monella ollut tietoa, kuka hän on. Miehen nimi tuli kyllä tutuksi monelle kevään aikana ja se taas antaa uusia puolia myös toiselle kaudelle valmistautuessaan.

– Ihmiset tietävät minut, tuntevat maneerini ja pitää pystyä tavallaan uusiutumaan. Ehkä tuomaan uusia puolia itsestäni. Ehkä toisaalta ei jännitä niin paljoa, ja on tutut raamit, minkä sisällä mennään, Ranta pohtii.

Urheilusta pitävä Heikki Ranta marssitti viime kaudella hahmokilpailuun Marajorman, entisen jalkapallotähden. Hahmon valinnassa varmasti näkyi miehen urheilullisuus ja kilpailuhenkisyys. Kilpailustahan on kysymys myös hahmokilpailussa.

– Olen aina ollut todella kilpailuhenkinen ihminen ja vihaan häviämistä. Koko ikäni tähän asti olen joutunut tekemään töitä sen kanssa, oli se sitten NHL-videopeli tai mikä tahansa juoksukilpailu, tai jalkapallo-ottelu. Olen aina ollut silleen, että ”me hävittiin” ja voitoissa sitten tietenkin päinvastoin, Ranta paljastaa.

Tosin kilpailuhenkisyys ei Putouksen hahmokilpailussa välttämättä tule siinä mielessä esille, kuten se voisi tulla tai annetaan ohjelmassa ymmärtää.

– Tämä on kyllä eri. Tehdään niin paljon yhdessä töitä ja autetaan toistemme hahmoja. Jos joku hahmo, vaikka heittää jossain jaksossa älyttömän hyvän läpän, on se sen summa, mitä olemme porukalla jalostettu, Rantaa kertoo.

Putous käynnistyy siis 16. tammikuuta MTV3- kanavalla. Pieniä muutoksia ohjelmassa on sillä, monelta kaudelta tuttu juontaja Roope Salminen ei ole enää mukana, vaan hänet on korvannut Christoffer Strandberg.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Juhamatti Nieminen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi