Pride-viikon Stand Up keräsi salin täyteen – Nuori koomikon alku räjäytti pankin

Helsingissä vietetään Pride-viikkoa, joka näkyy niin katukuvassa kuin monenlaisina tapahtumina kaupungilla. Torstaina yksi sellainen järjestettiin Manalassa, kun sateenkaariväki oli kokoontunut katsomaan Stand Upia.

Homojen Hommaa!- nimeä kantanut ilta sai lauteille upeita koomikoita, jotka vuoron perään kävivät hauskuuttamassa yleisöä mainioilla jutuillaan. Illan teemaa ei voinut olla huomaamatta myöskään punch lineista, sillä jokaisella koomikolla oli jotain sanottavaa illan aiheeseen liittyen.

Illan emäntänä toimi Eeva Vekki, joka veti illan rautaisella ammattitaidollansa ja otti yleisön mukaan omaan show’hunsa. Hän sai nostatettua tunnelman kattoon jo heti ensimmäisessä vedossaan ja siihen päälle vielä yleisö pääsi hieromaan toisiaan.

Upeaa tykitystä oli luvassa myös Tampereen omalta tytöltä Anitta Ahoselta, joka koetteli yleisön vatsanpohjia oikein urakalla, varsinkin kun hänen vuoronsa oli jo heti alkuunsa, niin vatsalihakset eivät olleet ehtineet lämmetä sille tasolle kuin Ahosen juttuja kuunnellessa olisi pitänyt.

Samalla linjalla jatkoi myös seuraava esiintyjä Pietari Vihula, joka omalla tyylillään otti yleisön panttivangiksi heti ensimmäisestä punch linesta lähtien. Miehen tarinointi oli hauskaa ja hän loi draamankaaren, jonka käänteet ehkä saattoivat olla arvattavissa, mutta lopullinen kliimaksi oli silti melkoinen yllätys ja nauruhermoja koetteleva.

Illusia Sarvas räjäytti pankin ja yleisön mielentajunnan

Raisa Omaheimo jatkoi siitä, mihin aiemmat esiintyjät olivat jääneet ja tarjosi yleisölle jälleen aihetta päästellä naurulta kuulostavia soundeja suustansa. Illan teema pysyi hyvin myös Omaheimon esityksessä, ehkä jopa hivenen yllättävine käänteineen.

Omaheimon jälkeen luvassa oli pieni tauko, jonka jälkeen lauteille asteli punaiseen mekkoon sonnustaunut Ida Grönlund. Grönlundin aloituksesta mieleen tuli muuan Krisse Salminen, mutta vauhtiin päästyään hänessä ei ollut piiruakaan Krisseä, vaan täyttä tavaraa, Ida Grönlundia. Jutun loppukliimaksi oli kyllä suorastaan mahtava ja sai yleisössä suuret naurunremakat.

Illan ehkä huikeimmista esityksistä nähtiin nuoren koomikon Illusia Sarvaksen toimesta. Nopee naurattaja- kisassa finaaliin päässyt Sarvas osasi yllättää, vaikka setti tietenkin oli hyvin pitkälle samaa kuin Nopee naurattaja- kisassa. Hän keräsi myös illan suurimmat aplodit ja oli mielestäni kyllä illan todellinen tähti.

Kuin Jack Nicholsson

Illusia Sarvas oli siis illan kuningatar, mutta kuningas taisi sitten olla viimeisenä esiintynyt Jamie MacDonald. Englanninkielinen show antoi sapiskaa niin suomalaisille poliitikoille kuin myös suomalaisille itselleenkin. Esiin tuli myös hänen seksuaalinen suuntautuminenkin. Siksi voikin olla väärin jopa sanoa hänen olleen illan kuningas, vaan sukupuolineutraalimpi nimitys voisi olla parempi.

Manalan katsomo pullisteli täytenä ja osa ihmisistä ei mahtunut edes istumaan. Yleisörakenteesta huomasi selvästi, että kyseessä oli Pride-viikon ohjelma ja enemmistönä salissa oli ehdottomasti homot ja lesbot sekä muu sateenkaariväki. Liekö salissa yhtään heteroa laisinkaan. Ilta oli kaikin puolin onnistunut ja jätti hyvän mielen katsojalleen.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi