Helsingissä marssittiin rakkauden ja translain puolesta – Osallistujamäärä ennätyksellinen

Helsingissä vietettiin lauantaina rakkauden juhlaa, kun Pride-kulkue marssi Senaatintorilta Kaivopuistoon. Katujen varsille oli saapunut hyvin suuri joukko katsomaan tasa-arvon puolesta marssivaa kulkuetta.

Tänä vuonna kulkueeseen osallistui ennätysmäärä ihmisiä, sillä Helsingin poliisin arvion mukaan (lähde: Iltalehti) heitä oli marssimassa 100 000 ihmistä. Ilo, mikä kulkueessa oli, välittyi kyllä myös kadunvarsillekin.

Tämän vuoden Pride-kulkueen kärjessä marssivat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola. Heidän lisäkseen tuttuja naamoja oli useampiakin, kuten SDP:n puoluesihteeri Anton Rönnholm sekä Vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö.

Kulkueen pääteemana tänä vuonna tuntui olevan transihmisten oikeudet ja hyvin painokkaasti kuului huudot siitä, kuinka translaki on saatava tähän päivään. Suomen lain mukaanhan tehdäkseen sukupuolenvaihdosleikkauksen, on oltava steriili ja tämä lainsäädäntö on ihmisoikeusnäkökulmasta jäljessä muita pohjoismaita.

Tänä vuonna Pride- kulkue saatiin kulkea suhteellisen rauhallisissa olosuhteissa. Järjestyshäiriöiltä vältyttiin, vaikka huutelijoita katujen varsilla oli muutamia. Muutama naamioitunut ihminen yritti myös estää kulkueen valokuvaamisen heiluttaen banderollia, jossa luki ”Homosaatiota ei voi pysäyttää”.

 

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi