Polttariporukan iltapuhde ei juuri yllätä

Zoe Kravitz, Jillian Bell, Scarlett Johansson, Kate McKinnon, lana Glazer in ROUGH NIGHT
Rough night on jälleen yksi luku juhlateemaisten elokuvien jatkumossa. Se tarjoilee katsojalle saman, minkä kaikki muutkin aiemmin. Villeinä alkaneet juhlat rupeavat menemään alamäkeen. Kuulostaa liiankin tutulta.

Elokuvan ensimmäisillä minuuteilla käy jo ilmi, että Rough night tulee viihdyttämään niitä, jotka jaksavat repiä iloa irti huonoista seksiin liittyvistä vitseistä. Filmin suurin heikkous puolestaan on sen ennalta arvattavuus. Noin 100-minuuttinen ei tarjoile kuin pari yllättävää käännettä ja paljon kohellusta sekä typeriä juttuja, jotka kieltämättä rupeavat puuduttamaan.

Elokuvassa Scarlett Johanssonin näyttelemälle Jillille järjestetään opiskeluaikaisten kaverusten kesken ikimuistoiset polttarit Miamin auringon alla. Huumehuuruiset juomingit saavat kuitenkin ikävän käänteen, kun paikalle soitettu strippari kuolee tapaturmaisesti. Naisryhmä toteaa, että poliisin paikalle hälyttäminen olisi virhe, kun paikka on täynnä huumeita. Lienee selvää, että Jillin hieno ura olisi siinä vaiheessa ohi ja Frankien (Ilana Glazer) jo valmiiksi hurja rikosrekisteri passittaisi tytön häkkiin pitkäksi aikaa. Naiset päättävät yksissä tuumin hankkiutua eroon ruumiista. Helposti voi myös arvata, että Jillin tuleva aviomies Peter saa väärän kuvan tapahtumista ja lähtee mustasukkaisena Floridaan ihmettelemään tapahtunutta.

Kiinnostavin hahmoista on ylivoimaisesti Ghostbustersissa (2016) loistaneen Kate McKinnonin näyttelemä Pippa muuten kohelluskomedioille hyvin stereotyyppisessä naispaletissa. Jillian Bellin näyttelemä Alice elää juhlille ja kuolaa miesten perään. Joukon viides on hillitty Blair (Zoë Kravitz). McKinnonin ohella roolissaan loistaa Kylmä rinki-tv-sarjasta ponkaissut Dean Winters pienessä sivuosassa.

Elokuva on ohjaaja Lucia Aniellon hyppylauta tv-sarjoista pitkiin elokuviin. Hän on toiminut myös toisena käsikirjoittajana yhdessä elokuvassa Jillin poikaystävää näytelleen Paul W. Downsin kanssa. Kaksikko on luonut yhteisen historian tv-sarjoissa Time travelling bong ja Broad city, mutta Rough nightissa he lyövät kirveensä kiveen. Elokuva paranee hieman loppua kohden, mutta se ei auta filmiä saamasta yhtä pistettä enempää.

Teksti: Janne Kaarenoja
Kuva: © 2016 CTMG, Inc.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi