Pikatreffit TV1-kanavalla kesäkuussa – Mukana rakastetuimmat näyttelijät

Kesäkuussa käynnistyy Ylen TV1- kanavalla TV-sarja nimeltä Rakkautta vain. Tämä kuusiosainen sarja kertoo hieman vanhempien ihmisten pikatreffeistä. Sarja on kuvattu yhden päivän aikana espoolaisessa kartanossa 18 kameran voimin. Sarjalle ei ollut käsikirjoitusta, vaan näyttelijät improvisoivat tarinan itse.
– Tällaista tuotantotapaa ei ole Suomessa ollut aikaisemmin. Tämä on tuotantotapanakin ihan vallankumouksellinen, yksi sarjan näyttelijöistä Sinikka Sokka valaisee.
Sarjassa viisi miestä ja viisi naista lähtevät järjestetyille pikatreffeille, jossa heillä on tietty aika aikaa olla yhden henkilön kanssa, kunnes kelloon soitetaan ja vaihtuu keskustelukumppani. Suosikkinäyttelijöiden tähdittämän sarjan keskeisin aihe on parin etsiminen.
– Ensin se (aihe) oli kiusallinen. Sitten kun oltiin siinä tilanteessa, niin silloin tulee se näyttelijäihminen siihen taakse. Mä tunsin kaikki ihmiset ja tiesin, mitä niiltä voi odottaa ja vaatia, Rea Mauranen totesi.
TV-sarjalle ja ylipäätänsä näyttelemiselle harvinaista on se, että käsikirjoitusta, valmista paperia ei ole, vaan tarina kehkeytyy esityksen edetessä. Sarjassa näyttelevät näyttelijät eivät ole sellaista pahemmin tehneet ja se oli yksi suurista kysymyksistä, jota he lupautuessaan miettivät.
– Ensin mietin, että kyllähän dramaturgia pitää olla, täytyyhän käsikirjoitus olla, muutenhan se on kauheaa ruveta tekemään. Sitten se tilanne muokkasi sitä käsikirjoitusta koko ajan ja rupesi syntymään siitä, Mauranen kiteytti.
Vaikka tekstiä ei ollut käsikirjoitettu, oli näyttelijät joutuneet itse pähkäilemään etukäteen roolihahmojaan ja kirjoittamaan heille menneisyyden, jonka puitteissa lähtivät roolihahmoaan tekemään kuvauksissa.
– Kehitin sille henkilölle tarinan, johon halusin vähän draamaa mukaan ja sillä tavalla sen sai sitten mielekkääksi. Siellä oli avioeroa ja oli lapsen syntymää sekä menetystä. Sitten työelämää ja uuden vaimon löytyminen ja hänen kuolema syöpään. Ihan voisi kuvitella, että sellainen tarina jollain ihmisellä voisi olla, Esko Roine kertoi hahmonsa synnystä.
Maurasen, Roineen ja Sokan lisäksi TV-sarjassa tullaan näkemään rakastettuja näyttelijöitä kuten Esko Salminen, Eeva Litmanen, Heikki Kinnunen, Leena Uotila, Aake Kalliala, Kirsti Wallasvaara ja Heikki Nousiainen. Lisäksi mukana on myös nuorempaa polvea edustava Eero Ritala. Sarjan startti on 10. kesäkuuta TV1-kanavalla kello 21:15 ja sarjaa esitetään kuuden jakson verran.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Satumari Tinell, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi