Pave Maijasen hauta sai viimein kiven – ei viitteitä musiikkiuraan

Monipuolisen muusikon tunnetuimpia lauluja ovat Pidä huolta, Lähtisitkö, Jano, Elämän nälkä ja Ikävä. (Kuva: Petri Aho / Nelonen)

Muusikkolegenda Pekka ”Pave” Maijasen viimeinen leposija on saanut viimein kiven Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä. Pave menehtyi ALS-taudin uuvuttamana 70-vuotiaana alkuvuodesta 2021, mutta kivi asennettiin jostain syystä haudalle vasta loppukesän aikana.

Lohkottu kivi on väriltään harmaa, eikä siinä näy viitteitä Paven mittavasta muusikkiurasta. Perinteisesti edesmenneiden tunnettujen muusikkojen tai taiteilijoiden hautakivisissä näkyy jollain muotoa heidän elämäntyönsä. Toki voi olla mahdollista, että Paven kivi on vielä väliaikainen.

Paven hauta sijaitsee Helsingin Hietaniemen hautausmaalla. Lähistölle on haudattu muun muassa muusikkokaveri Cisse Häkkinen ja Juha ”Junnu” Vainio.

Kuoleman jälkeen Pavea on kunnioitettu erityisesti tämän kotikaupungissa Lappeenrannassa. Marianaukion Walk of Famelle on kaiverrettu Paven muistolaatta ja kaupunkikuvaan ollaan puuhaamassa muistoveistosta, joka on tarkoitus paljastaa tämän syksyn aikana.

JVG kunnioitti Pavea

Viimeksi Pave sai huomiota elokuussa JVG:n Helsingin Olympiastadionin konsertissa, jonka yhteydessä räppiduon toinen jäsen Ville Galle herkistyi muistelemaan oppi-isäänsä Faija-kappaleen jälkeen. Parivaljakko tutustui Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2015, jossa he olivat mukana samaan aikaan.

-Faijasta puheen ollen, mullakin on ollut yksi musafaija, jolle haluan nyt ottaa hetken täällä stadionilla, koska se on joskus aikoinaan rokannut tämän saman mestan, Ville Galle alusti Helsingin Sanomien mukaan.

Pave esiintyi Olympiastadionilla vuonna 1999 yhdessä Kirkan, Pepe Willbergin ja Hectorin kanssa. Konsertti muistetaan nimellä Mestarit Olympiastadionilla.

-Pave sanoi, että Jare (yhtyeen toinen jäsen Jare Brand) ja Galis, on teidän vuoro jatkaa tästä. Mä toivon, että koko tää mesta tänään laulaa tän biisin, koska Pave kuulee sen jossain tuolla. Ikävä äijää, Ville jatkoi.

Puheen jälkeen alkoi soimaan yksi Paven tunnetuimmista kappaleista Lähtisitkö, josta Ville Galle teki oman versionsa Vain elämää -ohjelmassa. Taustalle isolle screenille heijastettiin kuvaa Mestarit-kokoonpanon Olympiastadionin esiintymisestä. Kappaleen taustalla kuului Paven laulua ja kertosäkeiden tilalla soitettiin tämän versiota kappaleesta.

Teksti Juhamatti Nieminen

Kuvat Petri Aho / Nelonen ja Juhamatti Nieminen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi