Pave Maijanen on poissa

Suomalaisen musiikin pitkäaikainen vaikuttaja, tuottajana ja muusikkona työskennellyt Pave Maijanen on kuollut. Maijanen kuoli pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Iltalehti.

Maijanen aloitti keikkailun jo 60- luvun lopulla ja on siitä lähtien tehnyt musiikin parissa työtä niin esiintyjänä kuin tuottajana. Hänet muistetaan muun muassa 80-luvun megasuosikin Dingon tuottajana. Lisäksi hän oli tuottajana Wigwamille ja Hurriganesille.

90-luvun loppupuolella Pave Maijanen keikkaili yhdessä suomalaisen popin suurien nimien Hectorin, Kirkan ja Pepe Willbergin kanssa. He esiintyivät Hartwall Arenalla sekä Olympiastadionilla. Porukka oli nimetty Mestareiksi.

Pave Maijanen keikkaili myös yhdessä Olli Lindholmin, Vicky Rostin ja Laura Voutilaisen kanssa Vanhuus rokka- hyväntekeväisyyskiertueilla. Hän esiintyi myös yhdessä Heikki Silvennoisen kanssa.

Maijasen tunnetuimpia kappaleita ovat Lähtisitkö, Jano, Elämän nälkä, Ikävä ja moni muistaa Raha-automaattiyhdistyksenkin mainoksissa olleen Pidä huolta- kappaleen. Hän edusti Suomea Euroviisuissa 1992 kappaleella Yamma yamma.

Hänet on nähty myös television Vain elämää- ohjelmassa. Maijaselle on myönnetty Iskelmä-Finlandia vuonna 2012 ja hänet palkittiin vuoden 2020 Emma-Gaalassa erikois-Emmalla elämäntyöstään musiikin parissa.

Maijanen sairastui ALS-tautiin, jonka vuoksi hän joutui luopumaan muusikon urastaan. Viimeisen kerran hän esiintyi julkisuudessa syksyllä oman valokuvanäyttelynsä yhteydessä.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Martti Rosendahl

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi