Omiensa takaa-ajama Gerard Butler pelastaa maailman

Angel Has Fallen tarjoilee liiankin tutuksi tullutta ruudilta tuoksuvaa toimintaa Hollywoodin reseptillä. Tällä kertaa resepti on erittäin tylsä ja mauton. Presidentti Allan Trumbull (Morgan Freeman) joutuu salamurhayrityksen kohteeksi kesken rauhallisen kalareissun. Salaisen palvelun agentti Mike Banning (Gerard Butler) ajautuu epäiltyjen listan kärkeen, kun FBI löytää todisteita häntä vastaan. Tästä alkaa seikkailu, joka tarjoaa yhtä paljon jännitystä kuin matka maalle.

Ohjaaja Ric Roman Waugh oli sekoittanut juoneen ripauksen päivän politiikkaa, kun Venäjä heitettiin mukaan soppaan. Paljon muuta oikeaan elämään liittyvää ei elokuvasta sitten löytynytkään. Täytyy myöntää, että olen todella kyllästynyt tarinoihin, joissa yhden henkilön uhrautuvan rohkea toiminta pelastaa koko maailman varman tuhon partaalta. Tällä kertaa tämän sankarin viitan itselleen nappasi Gerard Butler.

Toimintakohtaukset muistuttivat Call Of Duty videopelejä, joissa ruuti palaa ja tanner tärisee. Tästäkin huolimatta juuri nämä tulikuumien hylsyjen täyttämät kohtaukset olivat Angel Has Fallen elokuvan parasta antia.

Sekä Freeman että Butler vaikuttivat kyllästyneiltä rooleissaan, tai ainakin viimeinen kipinä jäi puuttumaan. Freemanin kohdalla on kuitenkin pakko todeta, että hän tuo jokaiseen elokuvaansa tiettyä jämäkkyyttä., joka hioo turhat karheudet pois. Hänen rauhallinen äänensä soi korvissani yhtä suloisesti, kuin Straussin Tonava kaunoinen.

Angel Has Fallen sopii erittäin hyvin viikonlopun aivot narikkaan viihteeksi. Elokuva saa ensi-iltansa 23.8.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © Millennium Media credit: Jack English

Trailer: Nordisk Film Finland

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi