Zombit valtaavat pienen kaupungin elokuvassa The Dead Don`t Die

Adam Driver stars as "Officer Ronald Peterson" in writer/director Jim Jarmusch's THE DEAD DON'T DIE, a Focus Features release. Credit : Frederick Elmes / Focus Features © 2019 Image Eleven Productions, Inc.

The Dead Don`t Die on komedia, jossa on mukana pieni ripaus kauhua. Ohjaaja Jim Jarmusch on koonnut ympärilleen todella vaikuttavan tähtikaartin, johon kuuluvat esimerkiksi Bill Murray ja Adam Driver. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltain maaseudulla sijaitsevaan pieneen kaupunkiin, jossa alkaa tapahtua kummia, kun kaduilla alkaa hortoilla joukko zombeja.

Tarinan idea on mielenkiintoinen, mutta toteutus ei onnistunut aivan täydellisesti. Ohjaaja Jarmusch on parhaimmillaan siinä vaiheessa, kun juoni kehittyy kohti huippua. Elokuvan punainen lanka katkeaa loppuratkaisun kohdalla pahemman kerran. Tämä on todella ikävää, sillä siihen asti The Dead Don`t Die oli todella omalaatuinen kokemus. Lopulta kyse olikin normaalista zombien mäiskimisestä.

Murray ja Driver ovat kerronnan keskiössä. He esittävät poliiseja, jotka yrittävät suojella kaupunkilaisia kuolleiden kaivautuessa ylös haudoistaan. Driverin esittämä Ronnie Peterson on hieman outo kaveri. Hänestä alkaa paljastua yllättäviä piirteitä tarinan edetessä. Poliisipäällikkö Cliff Robertson (Murray) on työhönsä kyllästynyt kyttä, joka ei tunnu tietävän, mitä toivoisi elämältään.

Nämä kaksi näyttelijää tekevät ihan hyvää työtä, mutta välillä kaksikon yhteys pätkii ja tämän tuloksena elokuvassa on muutama tyhjä hetki, jolloin katsoja joutuu pyörittelemään peukaloitaan. Driver hoitaa oman osansa tutulla kuivalla otteellaan. Olisin toivonut näkeväni hieman enemmän tunnetta ja roihuavaa voimaa hänen suorituksessaan. Bill Murray puolestaan on melko väritön, kun otetaan huomioon, mihin hän parhaimmillaan kykenee.

The Dead Don`t Die olisi voinut yltää paljon korkeammalle, jos tekijät eivät olisi sortuneet genren vanhojen kliseiden viljelyyn. Kaikki ainekset olivat olemassa, jotta tarinasta olisi voinut kehkeytyä todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä, mutta tällä kertaa varsinkin elokuvan loppu lässähti kuin pannukakku. The Dead Don`t Die saapuu ensi-iltaan 23.8.2019

Teksti: Juho Kojima

Kuva: © 2019 Image Eleven Productions, Inc./ Frederick Elmes

Trailer: universalmoviesfin

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi