Olli Herman on Popedan uusi solisti

Legendaarinen Popeda-yhtye tiedotti uudenvuodenpäivänä uudesta solististaan. Yhtyeen solisitiksi on palkattu kansainvälistä uraa tehnyt rock-laulaja Olli Herman. Herman tunnetaan suomalaisen Reckless Loven ja ruotsalaisen Crashdietin solistina.

– Olo oli sellainen kuin olisi halolla päähän lyöty, eli pöllämystynyt, hieman ehkä hölmistynyt, mutta samaan aikaan myös erittäin otettu ja imarreltu, Herman kertoo yhtyeen tiedotteessa ensimmäisistä ajatuksistaan, kun häntä pyydettiin Popedan solistiksi.

Popedan solistin paikka tuli avoimeksi, kun koko yhtyeen historian ajan solistina toiminut Pate Mustajärvi ilmoitti lopettavansa Popedassa. Vaikka Mustajärvi itse halusi sivuun, oli Popedan soittajilla edelleen halua jatkaa keikkailua suositun yhtyeen nimellä. Niinpä Costello Hautamäki aloitti etsimään seuraavaa solistia.

– Pauli Mustajärven ilmoitettua jäävänsä pois yhtyeestä Ratinan stadionin jälkeisellä pysäkillä, aloin miettimään uutta laulusolistia, jonka kanssa jatkaisin Popedan ilon ja valon sanoman levittämistä jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan. Hämmästyttävintä oli huomata, kuinka paljon sain ‘työpaikkahakemuksia’ solistin virkaan. Mukana oli tuttuja ja tuntemattomia solisteja. Lisäksi kaverit ja tuttavat ehdottelivat eri solisteja. Kaikkia ehdokkaita puntaroin ja harkitsin – kunnes kohtalo puuttui peliin, Hautamäki taustoittaa tiedotteessa.

Herman tuurasi jo aiemmin

Olli Herman oli käynyt jo yhden keikan vetämässä Popedan keikalla Kuopiossa laulamassa Kuuman kesän ja sitten Costellon kärsiessä flunssasta, soitti hän Hermanin mukaan toiselle keikalle varalle, jos ääni katoaisi ja niinhän siinä sitten kävikin, että Hautamäen ääni katosi ja Olli Herman joutui hyppäämään puikkoihin.

– Keikan jälkeen istuessani takahuoneessa ääni poissa, aloin miettimään, että näinkö kohtalo tarjosi minulle laulusolistin suoraan eteeni. Soitin Ollille ja kysyin, tahdotko?

Hermanin ei tarvinnut kovin pitkään miettiä, mitä vastaa Costellolle.

– Ajattelin, ettei tätä puhelua voinut kukaan vielä hetki sitten kuvitella tapahtuvaksi, mutta niin vain kävi, että Costello kysyy minua laulajaksi Popedaan. Ei minulla ollut kuin yksi mahdollinen vastaus antaa: Kyllä, totta kai minä tulen, Herman vastaa.

Popeda esiintyy keväällä kertaalleen, Tampereen Tavara-asemalla lauantaina 30. maaliskuuta. Kesällä yhtye kiertää jälleen festivaalilavoja, tällä kertaa uuden solistin kanssa.

– Popeda on maailman paras rock-bändi. Sen musiikki ja erityisesti live-esiintyminen on puhutellut minua aina ja samasta rokkenrollin positiivisesta energiasta minutkin on valettu. On kunnia päästä mukaan, Herman kiteyttää.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Sam Jamsen, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi