Musiikkialalle helpotusta apurahan turvin

Korona on vaikeuttanut musiikintekijöiden elämää runsaasti viimeisen vuoden aikana. Livetilaisuuksia ei ole pystytty järjestämään eikä näin ollen ole keikkoja ollut tarjolla. Monella alan tekijällä tilin saldo alkaa näyttää vähäiseltä.

Elävän musiikin säätiö ELMU sr on päättänyt käynnistää apurahahaun musiikintekijöille, esiintyjille sekä muille alan toimijoille. Apurahahaku on käynnissä 17.-31.5 välisenä aikana ja sitä voivat hakea yritykset, yksityishenkilöt tai heidän edustamansa työryhmät.

– Näemme, että nyt on erityisen tärkeää tukea elävän musiikin jälleenrakentamista. Haluamme säätiönä olla näissä talkoissa mukana, säätiön puheenjohtaja Juha Tynkkynen toteaa tiedotteessa.

Apurahaa voi hakea neljässä eri kategoriassa, joita ovat esiintymismahdollisuudet, esiintyjien ja yleisön kohtaaminen, koulutus ja tutkimus. Apurahan suuruus on 1000-5000 euroa ja se maksetaan kertaluonteisesti.

Päätöksen apurahoista tekee Elävän musiikin säätiön nimeämä asiantuntijaryhmä ja se tehdään 23. kesäkuuta mennessä. Myönnettävät apurahat ovat harkinnanvaraisia ja niiden myöntämiseen vaikuttaa hakijan aiempi toiminta musiikkialalla sekä suunnitelma apurahan käytöstä.

Lisätietoja apurahan hakemisesta löytyy Elmu-säätiön verkkosivuilta.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi