Menestyskomedia Varasto Rauman teatteriin

Varaston näyttelijät Jani Koskinen, Timo Julkunen, Juha Kulmala, Mona Lehtola, Ninni Kekki (takana) ja Raisa Sorri sekä ohjaaja Kimmo Virtanen.

Rauman teatterin syksyn toisena ensi-iltana nähdään Arto Salmisen kirjoittama hävyttömän hauska menestyskomedia Varasto.

Varaston Raumalle ohjaa Kimmo Virtanen, joka samalla vierailee ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa. Virtanen on myös sovittanut näytelmän hieman uuteen uskoon kysyttyään siihen luvan Salmiselta. Tuo uuteen uskoon tarkoittaa lähinnä sitä, että alkuperäisen käsikirjoituksen kaksi miesroolia on Raumalla muutettu naisrooleiksi.

– Läpi historian on ollut niin, että miehille on rooleja riittänyt, mutta hyvät naisroolit ovat puolestaan olleet vähän kiven takana, totesi teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva.

Varasto on kirjoitettu laman jälkeen, mutta nuo aiheet ovat tänä päivänäkin edelleen ajankohtaisia. Näytelmässä nostetaan brutaalisti esiin yhteiskunnan kipupisteitä.

– On kiva tehdä töitä uudessa talossa, jossa kukaan ei ole entuudestaan tuttu. Tämä teksti on ollut mulla jo kauan listalla, jonka haluan ohjata. Salmisen kirjoissa mua viehättää inhorealismi, totesi ohjaaja Virtanen.

Ensimmäinen K16-näytelmä

Varasto lienee myös kielenkäyttönsä vuoksi Rauman teatterin historian ensimmäinen K16-näytelmä. Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Timo Julkunen ei ainakaan itse muista vastaavaa.

– Se, että päädyimme tuohon K16-leimaan, johtuu lähinnä siitä, että kielenkäyttö menee ajoittain navanalusosastolle. Tässä ei kuitenkaan puhuta, mitä sylki suuhun tuo, vaan ilman filtteriä, totesi Kanerva..

Päärooleissa nähdään vierailijana Jani Koskinen (Rousku) ja Mona Lehtola (Raninen). Kaksikon lisäksi Varastossa nähdään koko Rauman teatterin näyttelijäkaarti eli Julkunen, Raisa Sorri, Ninni Kekki, Juha Kulmala ja Jani Selin.

Varasto on ensi-illassa lauantaina 2.10.!

Teksi ja kuvat: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi