Mäkelä paljastaa uudesta Häjyt-elokuvasta “Samuli ei missään nimessä ole tässä pääosissa”

Syksyllä alkaa Aleksi Mäkelän ohjaaman Häjyt 2-elokuvan kuvaukset. Kun 25 vuotta sitten valkokankaalle ilmestyi Häjyt-elokuva, saavutti se suuren suosion. Nyt tässä uudessa elokuvassa vanhasta ei ole jäljellä enää kuin yksi henkilö, Samuli Edelmann.

– Idea oli tässä, että tämä on new generation, kaikki näyttelijät ovat uutta porukkaa, jolla ei ole tekemistä nykyisen kanssa. Tällä meidän päähenkilöllämme uusista nuorista on yhteys tähän vanhaan kaartiin ja sen takia Samuli on tuossa mukana. Samuli ei missään nimessä ole tässä pääosissa, Mäkelä paljastaa.

– Samuli on tässä mukana, tavalla, jonka tulette näkemään.

 Ohjaaja ei halunnut lähteä paljastamaan, että millaisella tavalla Samuli Edelmann on mukana elokuvassa. Paljon on spekulaatiota siitä erilaisilla keskustelupalstoilla pyörinyt, kuinka Samuli Edelmannin hahmo on sarjaan kirjoitettu, sillä edellinen elokuva ei oikein mahdollistanut hänelle jatko-osaa.

ؘ– Se on nimenomaan vielä salaisuus, koska hänhän hukkui ykkösessä, Mäkelä sanoo.

Aleksi Mäkelä oli puhumassa Häjyt-elokuvaprojektista sekä tuoreimmasta televisiosarjastaan Murha Hangossa Olkkarivieras-podcastissa. Häjyt-projekti on ollut käynnissä jo kolmisen vuotta. Idea lähti liikkeelle rahoittajien suunnalta.

– Meillä oli muutamia rahoituspuolen henkilöitä, ja olemme itsekin aina vitsailleet siitä, mitä siinä voisi tapahtua. Sitten yksi kaveri keksi, en nimeä viitsi paljastaa. Hän kirjoitti meille yhden sivun aloituskohtauksen, mikä oli niin mainio, Mäkelä toteaa.

Nyt elokuvan kuvaukset sitten odottavat ja valmista elokuvaa odotellaan valkokankaille keväällä 2025. Pääosassa tullaan näkemään muun muassa Joel Hirvonen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Solar Films, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi